Oldalak

2012. április 6., péntek

Töltött tojás Húsvét módra

Valami olyasmit kellett kitalálnom, ami hamar elkészül, még éppen csomagolható is és nem utolsó sorban finom. Ez lett belőle.


Töltött tojás

Hozzávalók: 10-12 tojás + 2 tojás a majonézhez, tejföl, só, fűszerek, olaj, Piros Arany

A tölteni való tojásokat sózott vízben főni teszem.
Két tojást feltörök, különválasztom a sárgáját a fehérjétől. A fehérjét egy kis dobozba teszem - Húsvétban hamar el lehet használni, de ha máskor készül a tojás, akkor a fehérje le is fagyasztható. A sárgáját egy tálba teszem, egy fakanállal feltöröm. Először cseppenként adagolt, majd kicsit bővebben öntött olajjal kemény majonézt keverek belőle. Fontos: a majonézt szigorúan csak egy irányban szabad kavarni, mert ha nem, összemegy! Ha biztosan csak egy irányba kavartuk és mégis úgy néz ki, mintha összement volna, akkor kis türelemmel helyrehozható a hiba: addig kell keverni, míg fel nem tudja venni az olajat.
Ha a majonéz elérte a kellő állagot és mennyiséget (akkor tökéletes, ha megáll benne a kanál :) ), akkor ízesítem egy kis mustárral, tejföllel, fűszerezem majd egy kicsit állni hagyom.
A közben megfőtt tojásokat kiveszem a vízből, leöntöm hideg vízzel és megpucolom. Minden tojást két fele vágok, a sárgájukat óvatosan kiveszem, a fehérjéket félrerakom. A sárgákat villával apóra töröm, összekeverem egy kis tejföllel és egy kis mustárral, fűszerezem és simára keverem. A keveréket kiskanállal (vagy a felkészültebbek habzsákkal) a fél-fehérjék belsejébe halmozom és minden tojás csúcsára teszek egy Piros Arany-pöttyöt. A majonézből egy tálra halmozok egy adagot, a tojásokat szépen elhelyezgetem benne - és már tálalható is :)


Elkészítési idő: 1 óra

UPDATE: hallga csak ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése