Oldalak

2013. december 27., péntek

Keksz karácsonyra

Ha az ember lánya szerencsés, akkor talál darált mandulát. Ha még szerencsésebb, akkor talált olyan Férjet magának, aki egy kis keksz reményében boldogan aprítja a szemes mandulát, ha már az aprítógép nem akarja megdolgozni a magocskákat. És megsúgom nektek, hogy a nagyobban maradt manduladarabokkal csak finomabb lesz a keksz :)



Mandulás keksz

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 13 dkg vaj/sütőmargarin, 8-10 dkg aprított mandula, 8 dkg vaníliás cukor, 2 tk fahéj, 1 1/2 tk gyömbér, 1 tk szerecsendió, 1 citrom reszelt héja, 1 citrom és 1 narancs leve, csipet

A liszthez keverem a sót, a mandulát, a cukrot és a fűszereket. A vajat kockára vágom és összemorzsolom a liszttel, majd annyi citrom-narancslevet adok hozzá, amivel szépen összeáll. Folpackba csomagolom és beültetem a hűtőbe - legalább három órára, de ha valaki ügyes és meggyúrja este, akkor egy egész éjszakát is csücsülhet a hidegben.
Ezután már csak annyi dolog van vele, hogy nyújtsuk, szaggassuk, forró sütőbe tegyük és 10-13 perc alatt fíííínomra süssük :)

Amúgy köszönöm az ötletet a Rizsázzunk blog szerzőjének, az utolsó pillanatban mentette meg a karácsonyunkat a keksznélküliségtől :) És minthogy utólag - lásd: miután mind egy szálig elfogyott - kiderült, hogy a kekszek nem kerültek megörökítésre, ezért nézzétek meg őket a forrásoldalon, itt :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése