2014. december 2., kedd

Véééégre kaja

No nem mintha nem ettünk volna az elmúlt hetekben, de azért az az igazság, hogy olyan sokat nem kreatívkodtam a konyhában mostanság. Viszont vagy egy bő hónapja igen, és azóta alig vártam, hogy megmutathassam nektek is ezt a finomságot.





Nem emlékszem pontosan, de mintha a novemberi pesti kiruccanás előtt készült volna ez a menü - vagy talán még hamarabb? Nem tudom, az biztos, hogy valamelyik út előtt vacsoráztunk belőle igen jót, újabbkori szokás szerint hármasban. Hogy is fogalmazzam meg: nem maradt belőle másnapra :)

Töltött rétes zöldségekkel, camembert sajttal

Hozzávalók: 300 g liszt, 2 tojás, 200 g tejföl, 2 kk , vaj/margarin a kenéshez; 200 g camembert sajt, 400 g csirkemell, 300 g vegyes zöldség (mexikói), fűszerek

A lisztből, 1 tojásból és a tejfölből elkészítem a rétestésztát (egy puha, ruganyos tészta kell legyen a végeredmény). Papírvékonyra nyújtom, és megkenem olvasztott vajjal, meghintem liszttel és szorosan feltekerem, majd felhasználásig hűtőbe teszem.
A csirkemellet felkockázom, és egy kevés olívaolajon körbepirítom, majd egy kevés sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal fűszerezem. Még egy keveset sütöm, majd tálba szedem és a maradék olajon gyorsan átpirítom a zöldségeket is. Közben ujjbegynyi darabokra kockázom a camembertet is.
A rétestésztát négybe vágom, és egyenként kinyújtom, majd megtöltöm. Sütőpapíros tepsibe teszem őket, és felvert tojással lekenem. 20-25 perc alatt mosolygós-pirosra sütöm.


Elkészítési idő: 1,5 óra

ÁPPPDÉT: itten lehet meghallgatni is :)

2 megjegyzés:

  1. Félkész, fagyasztott réteslappal nem lehet? Még egy sima kenyértésztát sem tudok meggyúrni, nemhogy rétest! :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ejszen lehet, rosszat nem tesz neki :) De annyira nem bonyolult a rétesgyártás sem, megéri kipróbálni ;) (Mert tudod, csak addig bonyolult, amíg ki nem próbálod :) )

      Törlés