Majdnem olyan, mint a tavaly, de mégsem :)
Pizzatésztában sütött virsli saslikpálcára szúrva
Hozzávalók: kb 200-250 g liszt, fél csomag száraz élesztő, 2-3 kanál olaj,2 kanál bazsalikom, 2 kanál só, 1 kiskanálnyi bors, víz; virsli; saslikpálca; 1 tojás
A saslikpálcákat vízbe áztatom.
A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrok, duplájára kelesztem. Mikor megkelt, lisztezett lapon vékonyra nyújtom és csíkokat vágok belőle. A virsliket félbevágom, a vágott oldalukkal ráhúzom őket egy-egy lecsepegtetett saslikpálcára. Veszek egy tésztacsíkot, az egyik végével beborítom a virsli vágott felét (a pálcára is tekertem belőle), majd szépen körbetekerem vele a virslit. Egy felvert tojással szépen körbekenem, majd tepsibe fektetve 20-25 perc alatt megsütöm. Ketchuppal, majonézzel csodás.
Mi az éjféli koccintás után ettük :)
Elkészítési idő: egy és fél óra sütéssel együtt
Ilyent én is csináltam valamikor rég, csak pálca nélkül :)
VálaszTörlésÉs akkor a csülök, amiről beszéltünk: http://www.nosalty.hu/recept/hagymas-tejfolos-sult-csulok-romai-talban
Ha eddig nem találtad volna meg :)
Megtaláltam, bár végül nem így készült most a csülök - de azért nagyon finom lett :)
Törlés