2017. április 23., vasárnap

A tavasz ígérete

Hmm, mi is volt az elmúlt hetekben? Egy-két közgyűlés, egy-két rendezvény, egy kicsi húsvét, egy kicsi tél... rengeteg munka, alkalmanként egy-egy jó beszélgetés, néha-néha finom vacsora... Élet.



Kivételesen idén nem jött be a jóslat a húsvéti havazásról - egy héttel később esett le a hó. Nem sokat maradt, az is igaz, de idén nem emlékszem még egy olyan nagy hófúvásra, mint ami most volt, április végén. Most persze már vigyorog a nap, én meg csak abban bízom, hogy ez a virághajtásaimat is megnyugtatja.
A mai receptet még az igazi télben, valamikor február eleje környékén készítettem el - akkor már nagyon bennünk volt a tavaszi hangulat, muszáj volt könnyebb-frissebb vacsorákat enni. Akkor is igencsak jó volt, de simán el tudom képzelni egy könnyű nyáresti vacsorán is, egy szép zöldellő teraszon, kellemes esti melegben, lágy szellősimogatással... Na jó, megpróbálok visszatérni a valóságba :)


Olíván sült makrélafilé párolt zöldbabbal, gombával, hamis tartármártással

Hozzávalók: 700 g makrélafilé, 450 g zöldbab, 250 g gomba, 3 kanál görög joghurt, 2 kanál mustár, 1 kanál citromlé, , olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, tej, egy-két csipet szárított bazsalikom a díszítéshez


A gombát megpucolom és felszeletelem, majd a zöldbabbal együtt sütőpapíros tepsire szórom, meglocsolom olívaolajjal, sózom, és sütőben 20-25 perc alatt megpárolom.
A makrélafiléket kb 8 centi hosszú darabokra vágom, mindkét felüket sózom. Serpenyőben pár csepp olívaolajat hevítek. Egy gerezd fokhagymát megpucolok, félbevágom, villára szúrom, és ezzel alaposan átkevergetem az olajat. Ha forró, ráteszem a makrélafilé-darabokat bőrrel lefelé, így sütöm 4-5 percet, majd megfordítom és úgy is hagyom szépen kisülni.
A görög joghurtot, mustárt és citromlevet egy kis sóval kikeverem, tejjel csurgathatóra lazítom.




Elkészítési idő: ~35 perc

ÁPDÉTT: kkkkkkkatt ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése