2018. június 14., csütörtök

Egyszerűen nyár

Tudom, tudom, március óta sok víz lefolyt a Dunán... Mondanám, hogy mennyire szégyellem magam - ez mondjuk igaz -, de túl sokat az sem változtatna a helyzeten, hogy ismét eltűntem, mint szürke szamár a ködben. 



Igencsak sűrű hónapokon vagyunk túl, és a következő hónapok sem lesznek sem könnyebbek, sem kevésbé sűrűek. Néha úgy érzem, hogy teljesen összecsapnak felettem a hullámok, de aztán valahogy csak a felszínre keveredek, és bukdácsolok tovább, mint egy parafadugó. Persze azért nem kell megijedni, közben csodás dolgok is történnek velünk, felemelő és szuper események - csak lehet, hogy egy kissé sűrűn :P
Ez a recept, amit most mutatok nektek, még a tavaly készült - neeem, nem is vagyok megcsúszva a posztolásokkal... Viszont mivel már megint lehet kapni fincsi tejeskukoricát, azt hiszem, éppen ideje, hogy ez az egyszerű csoda is terítékre kerüljön ;) És ha elkészítitek, lehetőség szerint üljetek ki vele a zöldbe, és egyszerűen csak élvezzétek a nyarat.

Flekken egyszerűen, sült kukoricával

Hozzávalók: fejenként 2 szép kukorica, 1/2 kg sertéscomb, vaj, , 1 tk méz, 1 tk kömény, olívaolaj, bors

A húst ujjnyi szeletekre vágom, kicsit kiklopfolom, a méz, olívaolaj és kömény keverékével alaposan bedörzsölöm, végül gyengén sózom, borsozom és hagyom pácolódni egy kicsit. Közben a kukoricák bajszát leszedem, a zöldet pedig lehajtogatom a csőről, és összekötöm. Felforrósított grillsütőn körbeforgatva megsütöm - közben többször újravajazom -, végül gyengén megsózom. A húst egy sima serpenyőben körbepirítom, majd a grillen készre sütöm.
Nyugodtan készülhet mellé egy kevés vegyessaláta, nem fognak összeveszni ;)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése