Áfonyalekváros kecsketúrós pohárdesszert
Hozzávalók: 4-5 ek áfonyalekvár (most nem dicsérem az egekbe megint, amit a múltkor írtam, most is áll), ~100 ml kecske-joghurt, 200 g kecsketúró, 150 g mascarpone, méz, porcukor, rozsos keksz morzsának
Az áfonyalekvárt egy kevés joghurttal összekeverem, és – mivel a PL lekvárja cuki szemes – botmixerrel kicsit pépesítem (nem kell teljesen, csak legyen egy kicsit krémesebb). A kekszet még a csomagolásában kézzel alaposan felmorzsolom. A kecsketúrót és a mascarponét mixertálba teszem, egy kis joghurttal azt is fellazítom, majd habverővel krémesre keverem, és mézzel meg porcukorral megédesítem.
Legvégül szép kis poharakat szedek elő, az aljukra teszek egy kevés kekszmorzsát, majd áfonyás szósz és a túrókrém következik - ezt pedig ismétlem, amíg csak fér a poharakba :)
Elkészítési idő: 20 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése