2012. április 14., szombat

Amerika, Amerika

Nem nagyon vagyunk jóban az AEÁ-val, de ezt érdemes kipróbálni... tudnak azért ők is valamit :)

Amerikai palacsinta

Hozzávalók - sós változat: 30 dkg liszt, egy csomag sütőpor, egy tojás, 2 tk só, 3 dl tej, 2 ek olaj + díszítéshez, ízesítéshez zöldség, szalonna, stb.
- édes változat: 30 dkg liszt, egy csomag sütőpor, egy tojás, 1/2 tk só, 2 tk cukor vagy méz, 3 dl tej, 5 dkg vaj + díszítéshez, ízesítéshez lekvár, fahéj, porcukor, stb.


A tojást szétválasztom, a fehérjét felverem a sóval. A sárgáját felhabosítom a többi hozzávalóval - a sós változatnál hozzákeverem a sütőporos lisztet, felengedem a tejjel, majd hozzáadom az olajat és esetleg a zöldségeket vagy apróra vágott szalonnát; az édesnél egyszer hozzákeverem a vajat, majd ezután adom hozzá a többi hozzávalót. Végül a két keveréket összeforgatom, egy kicsit állni hagyom. Egy serpenyőben egy pici olajat vagy vajat melegítek - a későbbiekben nem kell, mert elég lesz a tésztában lévő zsiradék - és merőkanállal mérve kisütöm benne a tésztát, mint a sima palacsintát.
A kész palacsintákat egymásra halmozom, verziótól függően díszítem és még melegen tálalom :)
Ebből az adagból nagyjából tizenkét-tizennégy palacsinta jön ki, ez két embernek pont elég egy reggelire vagy egy gyors ebédre.

Elkészítési idő: 20 perc + sütés

Ez - nyilvánvalóan - édes változat az én Főkóstolómnak. Sós változatról nincs képem,  de maga  a palacsinta ugyanígy néz ki :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése