2012. április 6., péntek

Töltött tojás Húsvét módra

Valami olyasmit kellett kitalálnom, ami hamar elkészül, még éppen csomagolható is és nem utolsó sorban finom. Ez lett belőle.


Töltött tojás

Hozzávalók: 10-12 tojás + 2 tojás a majonézhez, tejföl, só, fűszerek, olaj, Piros Arany

A tölteni való tojásokat sózott vízben főni teszem.
Két tojást feltörök, különválasztom a sárgáját a fehérjétől. A fehérjét egy kis dobozba teszem - Húsvétban hamar el lehet használni, de ha máskor készül a tojás, akkor a fehérje le is fagyasztható. A sárgáját egy tálba teszem, egy fakanállal feltöröm. Először cseppenként adagolt, majd kicsit bővebben öntött olajjal kemény majonézt keverek belőle. Fontos: a majonézt szigorúan csak egy irányban szabad kavarni, mert ha nem, összemegy! Ha biztosan csak egy irányba kavartuk és mégis úgy néz ki, mintha összement volna, akkor kis türelemmel helyrehozható a hiba: addig kell keverni, míg fel nem tudja venni az olajat.
Ha a majonéz elérte a kellő állagot és mennyiséget (akkor tökéletes, ha megáll benne a kanál :) ), akkor ízesítem egy kis mustárral, tejföllel, fűszerezem majd egy kicsit állni hagyom.
A közben megfőtt tojásokat kiveszem a vízből, leöntöm hideg vízzel és megpucolom. Minden tojást két fele vágok, a sárgájukat óvatosan kiveszem, a fehérjéket félrerakom. A sárgákat villával apóra töröm, összekeverem egy kis tejföllel és egy kis mustárral, fűszerezem és simára keverem. A keveréket kiskanállal (vagy a felkészültebbek habzsákkal) a fél-fehérjék belsejébe halmozom és minden tojás csúcsára teszek egy Piros Arany-pöttyöt. A majonézből egy tálra halmozok egy adagot, a tojásokat szépen elhelyezgetem benne - és már tálalható is :)


Elkészítési idő: 1 óra

UPDATE: hallga csak ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése