2012. április 30., hétfő

Egy kis Hawaii - ananászos csirke

Csirkemell a fagyasztóban, egy ananászkonzerv a kamrában, kicsi rizs - és egy kis tavaszias hangulat. Mivel kedves Főkostolóm még nem evett ananászos csirkét, úgy gondoltam, épp itt az ideje megkóstolnia :)

Ananászos csirke fűszeres rizzsel

Hozzávalók: 2 csirkemell / fő, egy ananászkonzerv, egy bögre rizs, tejföl, vaj, gyömbér, só, egy kevés sajt



Elkészítés:

Az ananászkonzervet felbontom, a levét kitöltöm egy pohárba. A karikákból félrerakok négyet, a többit felkockázom.
A csirkemelleket megtisztítom, kívül-belül jól bekenem vajjal, bedörzsölöm egy kis sóval és gyömbérrel, majd megtöltöm ananászdarabokkal. Egy fedeles jénait kivajazok, belehelyezem a csirkemelleket és felöntöm egy kis  ananászlével. Lefedve előmelegített sütőbe tolom és nagyjából fél órán át párolom.
A rizst főni teszem, a vizébe teszek egy kis sót és curryt, valamint pár csepp olajat. Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, amíg a leve teljesen elpárolog. A kész rizsbe belekeverek egy kanálnyi tejfölt, majd hozzáadom a maradék ananászkockát.
A jénait kiveszem a sütőből. A csirkemelleket kiemelem belőle, kicsit lecsepegtetem (akkor jó, ha már puhák a húsok - egy fogpiszkálóval vagy villával meg lehet nézni). A rizst szétterítem a jénai alján, majd visszahelyezem rá a csirkemelleket, megszórom őket egy kis reszelt sajttal és mindegyik tetejére helyezek egy-egy ananászkarikát. Fedő nélkül addig pirítom, amíg a csirke szép színt nem kap.


Sajnos a fotó nem sikerült a legjobban, de a kaja isteni volt :) Egyszerű és nagyszerű - mindenkinek jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: egy óra

1 megjegyzés:

  1. Első ránézésre kicsit furcsának tűnt a párosítás, de az íze valami csodálatos volt.
    Mindenkinak csak ajánlani tudom.

    VálaszTörlés