Kakaspörkölt puliszkával, másképp
Hozzávalók. egy nagyobb kakascomb, fokhagyma, pirospaprika, tejföl, fűszerkeverék, olaj, ketchup, egy bögre kukoricaliszt, só, víz, juhtúró
Elkészítés
A kakast megtakarítom, felkockázom (jelen esetben nem én :) ) egy picit befűszerezem és bedörzsölöm egy kis szódabikarbónával, hogy puhább legyen. A fokhagymát feldarabolom. Egy serpenyőben olajat forralok, ebben megfuttatom a kakaskockákat, majd hozzáadok egy pár kanál tejfölt, a fokhagymadarabkákat, megszórom pirospaprikával és adok hozzá egy cseppnyi fűszeres ketchupot. Gyakori kevergetés mellett hagyom összeérni és egy kicsit felrottyanni.
Közben egy lábosban vizet forralok, sózom és beleöntve a kukoricalisztet puliszkát keverek.
Egy jénai tálat kikenek egy cseppnyi olajjal, majd beleöntöm a puliszka felét. Ennek a közepére halmozom a közben elkészült pörköltet, majd beborítom a puliszka maradékával. Végül a tetejét megkenem egy is tejföllel és bőven megszórom apróra reszelt juhtúróval. Begyújtott sütőbe tolom és 20 perc alatt átpirítom.
Elkészítési idő: 1 és fél óra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése