2013. november 9., szombat

Mert velünk sosem történik semmi

Pont a múlt héten panaszkodtam a Zuramnak, hogy mennyire nem történik semmi velünk. Aztán kicsit utánaszámoltunk.
1) múlt hét hétfőn eljött R.bátya vacsorázni.
2) kedden érkezett Ernő, itt lakott csütörtökig
3) pénteken nekiindultunk világítani, csak úgy, fél Erdélyben
4) következő csütörtökön, vagyis tegnapelőtt jött Rita barátnénk Pestről, meg Ernő, úgyhogy már négyen lakunk kedvenc garzonunkban, és persze eszünk meg iszunk rendesen (mérték a vödör... vagy legalábbis a flakon :P)
Csak soha ne történjen ennél kevesebb :)


És persze lett nagy vacsora, sok jó emberrel, és sok-sok finomsággal - bár be kell vallanom, azért kicsit koppintottam magamról :)
Szóval volt előétel, tortilla-chips, vagy tekila, ahogy Ernő nevezi :) Megtaláltam a tökéletes receptet, 40-60 arányban, tehát
40 g kukoricaliszthez teszek
60 g sima lisztet,
egy kis sót és annyi
langyos vizet, amennyit felvesz. Persze ezt az adagot sokszorozni kell, mert ennyi csak egy embernek elég :)
Aztán következett a főfogás,

Töltött tök rántott rizzsel

Hozzávalók hat emberre: két nagyobbacska főzőtök, 400 g darált hús, só, pirospaprika, tejföl, fokhagyma(por), tárkony, csombor, ketchup, sajt; 300 g rizs, 3 tojás, prézli, olaj a sütéshez + saslikpálcák

A tököket megpucolom (vagy pucoltatom, ha nagyon kemény a héjuk és van Férj, aki vállalja a feladatot), háromujjnyi szeletekre vágom és kitakarítom. A húst megpirítom, hozzákeverek két-három kanál tejfölt, egy kis ketchupot és a fűszereket, összerottyantom, majd kicsit hűlni hagyom. A rizst kétszeres adag vízben (szigorúan olaj nélkül, hogy jól ragadjon) megfőzöm és hűlni hagyom. A húshoz hozzákeverek egy tojást, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a tökkarikákat és megtöltöm a hússal. Sajtot reszelek rá, és kb fél órára sütőbe tolom. Közben előkészítem a panírt, majd a rizset saslikpálcákra nyomkodom, megformázom és panírozom, végül forró olajban kisütöm.

Azt mondták, finom lett, bár lehet, hogy csak azért, mert már mindenki nagyon éhes volt :)


Elkészítési idő: 1 óra





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése