2014. december 1., hétfő

Elsejei hírek

Valami csak kell legyen ebben a blogban, ami megfogja az embereket... Bár hozzászólásokban nem  bővelkedem (khm-khm), azért néha rámszól egy-két jóbarát fácsén, hogy mikor írok végre valamit, és a megtekintések száma is egész biztatóan alakult az elmúlt hónapokban. Mégis, a legjobb visszajelzés, amit a türelmetlen olvasóközönségtől kaptam, az az volt, hogy egy buszmegállóban összefutva egy régi jó ismerőssel, aki amúgy - mint kiderült - lelkes olvasó, nem az volt az első kérdése, hogy hogy vagyunk meg mit csinálunk, hanem hogy mikor lesz új poszt. Jelentem: most :D



Szóval az úgy volt, hogy hetek óta készülök blogot írni, de vagy a fényképezőgép kábele nem akart együttműködni, vagy a gépem lassult be használhatatlan szintre, vagy - és ez volt a leggyakoribb  - annyi dologgal voltam elmaradásban, hogy a blogra nem jutott idő. Most viszont kiélveztük a decemberelseje pihenőnapját, és végre arra is jutott időm, hogy megszerkesszem a felgyűlt képeket :)
Azért persze eddig sem unatkoztam, ha itthon voltam, egyetemre jártam, ha nem jártam egyetemre, akkor valamerre kóricáltam a világban valamilyen szakmai találkozón, vagy konferencián, vagy munkamegbeszélésen, ha meg éppen semmi egyéb dolgom nem volt, akkor meglepetésbulit szerveztem születésnapra :) A hétvégén azonban végre kiéltem a lappangó kreativitási vágyat, és gyorsan-gyorsan legyártottam egy adventi koszorút meg egy naptárat, meg még néhány aprócska karácsony-hangulatú cuccot. Most következzék a naptár, hogy ha valaki még nem találta meg a tökéletes ötletet, gyorsan-gyorsan elkészíthesse a holnapi nap folyamán.

Kelléklista:
-- 36x22 cm méretű kartonlap
-- 8 WC-papír - guriga
-- arany színű krepp-papír
-- bronz színű festék
-- ecset
-- karácsonyi csomagolópapír a kartonra és a gurigák tetejére
-- sima színes papír (nálam pl zöld)
-- papírragasztó és sima ragasztó (árácset, na :) )
-- arany színű marker a számok megírásához - vagy aranyszínű körömlakk :)

Először háromfele osztottam a gurigákat  - így minden gurigából három darab 3 cm-s hengerkét kaptam.
Ezután arany krepp-papírral és egy cseppnyi papírragasztóval bevontam a hengereket.
Végül minden henger belsejét befestettem bronz színű festékkel, és félretettem, hogy száradhassanak.
Ezután a kiválasztott csomagolópapírra kimértem a gurigákat fedő köröket,
és miután  kivágtam őket, rájuk rajzoltam a számokat.
Zöld papírból kb két centis csíkokat vágtam, erre kerültek az "ajándékok"  - két-két élmény a jövő év hónapjaira.
Aracettel a hengerek tetejére ragasztottam a papírköröket, a széleiket behajtogattam és véletlenszerűen elosztottam bennük a cetliket.
Végül az összes hengert felragasztottam a csomagolópapírral beborított alapra, és körömlakkal átfestettem a számokat.
 Az adventi naptár ezzel el is készült, már csak az "élménynaptárat" kellett elkészíteni. Egy sima A4-es lapra felrajzoltam a rubrikákat (három oszlopban 8-8 sort), és erre a lapra kerülnek majd fel szépen, egyenként a cetlicskék. Januártól pedig neki kell állni és megvalósítani őket, mert ha nem, jövőre csak virgácsot hoz a Mikulás :)
Ilyen lett az idei adventi naptárunk, de nektek egyéb ajándékkal is készültem mára: mivel kivételesen jutott időm több bejegyzést is előkészíteni, ezért bizton állíthatom, hogy holnap és csütörtökön még lesznek posztok - és ez most tényleg biztos, mert már be is vannak ütemezve a blogon :) Úgyhogy este nyolc körül érdemes visszajönni ;)
 Hogy utána mikor jelentkezem, arról már nem merek ilyen biztosra állítani semmit, de igyekezni fogok még az idén firkálni valamit :) Addig is áldott adventet és jó készülődést mind fizikai téren, mind lelkiekben :)




2 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz, és milyen jó ötlet ez az élményekkel. De akkor most még szemtelenül megkérdezném: és csoki nincs??? :)
    A körmeid meg töktutik, ki csinálta??? Mert ha azt mondod, hogy te magad, most ájulok le innét.
    És örömmel nyugtázom, hogy a népszámlálód beazonosított, mint Koblenz, Rheinlad Pfalz :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) Fejlődünk, fejlődünk :)
      Nem, csoki most nincs, legalábbis nem jut minden napra, de mondjuk jutott nekünk kéz alól egy nagy doboznyi hókifli, úgyhogy egyelőre nem szenvedünk édességhiányban ;)
      És akkor a végére kapaszkodj meg jól, mert a körmeimet is magam pingálom (igen, még a jobb kezemre is); igaz, hogy ez a kreáció beletelt egy kis időbe, de egy esti film alatt kényelmesen megvoltam vele :) És legalább a körmeimen havazzon, ha már odakint olyan szürke idő van...

      Törlés