2015. szeptember 29., kedd

Zöldek

Nem olyan magukat kerékhez láncolósak, csak olyan békés, legelnivaló fajták :)


Van olyan nálam, hogy egyszerre csak bekattan valami zöldségféle, és akkor ha törik-ha szakad, záros határidőn belül muszáj alaposan belakmározzak belőle. Egy pár éve a kelbimbóval voltam így, most pedig a spenót ette be magát a fejembe. De mivel a sima spenótfőzelék nekem már derogál, hát izgalmasabb formába öntöttem a dolgot - és még a másnapi munkaebédre is jutott belőle :)

Spenótos töltött palacsinta

Hozzávalók: 500 g fagyasztott spenót, 3 ek olaj, 3 ek liszt, 12 palacsinta, 12 lapkasajt, 1 tojás, 1 ek joghurt, ecetes mustármag

Először is kisütöm a palacsintákat, de ezt a folyamatot most nem írom le :) A spenótot egy lábosban felolvasztom, és rotyogni hagyom. Közben egy kisebb lábosban az olajból és lisztből rántást készítek, felöntöm egy kevéssel a spenót levéből, majd visszatöltöm a spenótba (ha nagyon leves lenne, egyszer leszűröm a spenótot) és alaposan elkeverem, amíg be nem sűrűsödik, végül fűszerezem.
A palacsintára teszek egy lapkasajtot, majd egy-két kanál spenótot, és a hortobágyi palacsintához hasonlóan becsomagolom, majd ugyanígy betöltöm a többit is. A kész palacsintákat kiolajozott jénai tálba teszem szorosan egymás mellé. A maradék spenótot elkeverem egy tojással és egy kis joghurttal, majd a palacsinták tetejére öntöm. Előmelegítetlen sütőbe téve kb 30-35 percet sütöm.
Ha kész, kettőt-kettőt tányérra szedek belőle, a közepét ecetes mustármaggal díszítem. (Ez az ecetes mustármag amúgy egy zseniális találmány, én a kamis-ét használom, hihetetlenül finom és különleges karaktert ad mindennek, amihez csak hozzáteszik, úgyhogy javaslom, szerezzetek be belőle minél hamarabb :) )


Elkészítési idő: 1 óra - 1 óra 20 perc

UPDATE: itt meg is hallgathatjátok a receptet és sok okosságot is mellé ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése