2017. szeptember 12., kedd

Szól a rádióóó...

Mondtam nektek a múltkor, hogy van még izgalom az életünkben, sőt, nagy boldogságomra olyan izgalom, ami nektek is öröm lehet :) Mint talán tudjátok, idén novemberben már hat éves lesz ez a blog, és ilyentájt mindig nekibuzdulok, hogy mostaztánakkor mekkora nagy bummot is fogok csinálni én a továbbiakban a drága kis blogommal (aztán ebből vagy lesz valami, vagy nem :/ ). Idén egy szerencsés véletlennek és egy hihetetlenülszuper megkeresésnek köszönhetően egy kicsit korábban ünnepeljük a blog születésnapját, mert ennél jobb csinnadrattát semmikép sem tudnék kitalálni :D




Szóval az a nagy boldogságos helyzet, hogy kicsiny blogom nagy elismerésben részesült: a Kérek még blog receptjeinek egy része immár nem csak írásban, de hallgatható formában is elérhető, ugyanis első meghívottja lehettem a Kolozsvári Rádió Gasztrobetyár című, új rovatának :D

Az adás hétfőn indult világhódító útjára - minden hétköznap hallgatható, délelőtt negyed tizenegy körül - és jelenleg úgy tűnik, hogy még egy pár hétig csak az én csicsergő hangomat hallhatjátok majd a műsorban, legalábbis az eddigi előkészületek határozottan efelé mutatnak :) Persze mindenképp érdemes lesz hallgatni a Gasztrobetyárt, akkor is, ha nem konyhatündéres recept lesz éppen műsoron (de tudom, hogy a százezres nagyságrendű, elvetemült Kérek még rajongók úgyis csak az én hangomat fogják hallgatni).
Ha lájkoljátok a Kolozsvári Rádió facebook-oldalát, akkor naponta a szemetek elé kerülhetek a hírfolyamban, de természetesen a blogon is elérhetőek lesznek majd az anyagok: ha észrevettétek, az oldalfejléc alatt megjelent egy kis menüsor, ott a Gasztrobetyár oldalra kattintva az összes hanganyagból egyszerre mazsolázhattok; a rádiókompatibilissé tett recepteknél pedig visszamenőleg is beteszem a Rádió honlapjának linkjét, ahol az adott hangfelvétel is megtalálható.

És hogy nehogy éhen maradjatok, ha megehültetek erre a csudijó hírre, hoztam ám azért receptet is ;)

Gyömbéres csirke-cordon bleu kevert zöldséggel

Hozzávalók: 2 csirkemell, 4 szelet sonkamozzarella, 1 fej fokhagyma, 1 nagyobb brokkoli, 1-2 édesburgonya, 1 kis cékla, gyömbér, , bors, bacon, olívaolaj


A fej fokhagymát alufóliába csavarom, és a lerben kb. 15 perc alatt megsütöm. Ha kész, kibontom és a krémesre sült fokhagyma-húst egy kés hátával kinyomkodom.
A csirkemellre zsebet vágok, kívül-belül gyengén sózom, borsozom, majd alaposan bedörzsölöm gyömbérrel (én őrölt gyömbért használtam, de természetesen frissel is mehet a dörzsölgetés). A fokhagymakrémet ugyanezekkel a fűszerekkel keverem ki.


Egy sonkaszeletet lefektetek, megkenem a fokhagyma-krémmel, ráteszek egy csík mozzarellát, majd egy másik megkent sonkaszelettel összefogva feltekerem, és a pipimellre vágott zsebbe nyomom. Végül a két mellet alaposan körbetekerem baconnal (a zseb szájára külön is figyelve, hogy minél kevesebb sajt folyjon majd ki), sütőpapíros, olajjal vékonyan kikent tepsibe teszem, és kb. 15 percig alufóliával lefedve sütöm, majd az alufóliát levéve még egy 10 perc-negyed óra erejéig hagyom pirulgatni.


A köretnek szánt zöldségek elkészítése egyszerű, mint a faék: megpucolom őket, majd nagyobb kockákra darabolom, sütőpapíros tepsibe öntöm, összekevergetem egy kis olívaolajjal és a csirkénél is használt fűszerekkel, lefedem alufóliával és a sütőbe tolom - a végén, amikor a csirkéről is lekerül majd az alufólia, a köretet is "kifedem" és hagyom pirulni egy kicsit. Ezt a lépést mondjuk érdemes az elején megejteni, mert a zöldségeknek egy picivel több idő, mintegy negyven perc kell az elkészüléshez.




Mi Szigligeti Rózsakő-t ittunk mellé, sszuper választás volt, javaslom nektek is ;)

Elkészítési idő: 1 óra

ÁPDÉTT: bár nem ugyanezzel a körettel, de ezt a csudiságot vittem a Rádió 24 óra-24 perc-24 másodperc kihívásában részt vevő lelkes rádiósoknak is vacsorára - itt meghallgatható :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése