2018. március 6., kedd

Március van,

... s határtalan a munka, parafrazálhatnám profán módon Adyt, szerintem nem is csak a magam nevében. Rövid helyzetjelentés következik, disznómájjal.




Sok minden változik ezzel a márciussal, például már megint kihúzhatunk valakit a képzeletbeli "nagyon jó/nagyon szar napom van, gyere ki most egy sörre" listánkról, ami amúgy is igen rövidke lett mostanára. De legyünk pozitívak, van két új jóbarát Pesten, akik alkalmanként hajlandóak megosztani a kanapéjukat velünk - és őszintén remélem, hogy ők is megtalálnak mindent odakinn, amire szükségük van egy boldogabb élethez.
Meg újra felgyűjtöttem kicsit a munkákat, és már megint csak pislogok ki a fejemből, hogy mibe kevertem magam. De legyünk pozitívak, újra van versszínházunk, és eddig igen ígéretesnek tűnik az új csapat.
Meg múlt hónapban mindenféle mostszükséges meg nem égetően most szükséges, de most akciós/kedvezményes/szuper állapotban lévő cuccot beszereztünk itthonra, amit mi nagyon szerettünk, de a pénztárcánk már kevésbé (bár én fogynék úgy, mint a pénzünk...) De legyünk pozitívak, lett szárítónk, meg mikrónk, meg (7, azaz hetes év együttélés után) rendes, kényelmes, csodás és leghangsúlyosabban kétszemélyes ágyunk.
Szóval nem annyira rossz azért ez a hónapkezdés ;)
És hát persze, eszünk is, jókat is, finomakat is, mert azért valami korhatártalan élvezet is kell legyen ebben az életben. Ezt a mostanit még múlt hónapban ettük, és - mivel már tudom, hogy jó lett a vége - el kell árulnom, hogy az elején kicsit féltem, hogy ehető valami jön-e ki a dologból. De aztán sikerült, és fincsi lett, szóval ismét pozitívak lehetünk, és kijelenthetjük, hogy a ritkuló kreatívfőzések ellenére sem mentem ki annyira a gyakorlatból ;)



Aszalt paradicsommal töltött disznómáj vadrizzsel

Hozzávalók: egy szebbecske disznómáj (ez fél és másfél kiló között simán mozoghat, szóval attól függően válogassatok, hogy hány szájat kell betömni vele), 1 üveg aszalt paradicsom, 100 g vadrizs, , bors, őrölt pirospaprika, őrölt kömény, szárított bazsalikom, fokhagymapor, olívaolaj

A májat megmosom és lehártyázom, majd ugyanúgy, ahogy egy csirkemellel tenném, zsebet vágok rá, és alaposan megtömködöm aszalt paradicsommal. Egy nagyobb darab alufóliát kiterítek, a feléig megkenem olívaolajjal, és megszórom a fűszerekkel. A töltött májat végighempergetem a fűszeres ágyon, majd szorosan betekerem az alufóliába, és egy ujjnyi vízzel felöntött kerámiatálban a közepesen előmelegített sütőbe teszem. Kb 30 percig sütöm fóliában, majd kibontom a batyut, és visszateszem még pirulni egy bő öt percre. Ha kész, hagyom szunnyadni egy kicsit, végül éles késsel ujjnyi szeletekre vágom, és a közben sós vízben kifőzött vadrizs tetejére rendezem a szeleteket.


Elkészítési idő: 50 perc

UPDATE: kattint, hallgat :)

3 megjegyzés:

  1. Piacra járós típus vagy? Illetve inkább akciókat nézed és hipermarketekből veszed az alapanyagokat? https://www.ujsagomat.hu/auchan/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, örülök, ha ízlett :) Ami a bevásárlást illeti, mikor-hogy: ha tehetem, elbóklászom a piacon is, de sokszor csak a nagyáruházas bevásárlásra (sőt! netes rendelésre! ...) futja az időből. Mindenesetre igyekszem friss és hazai árut vásárolni, amikor csak lehet :)

      Törlés