Öhm, hát hogy is mondjam, kicsit intenzív volt ez az elmúlt pár hét (főleg az utolsóelőtti). Kultivál, KMN (ott kétfele is lenni, mer' az jó), és közben még a jövőt is tervezni kellett... Szóval mostanra kicsit tömegundorunk lett - de ne aggódjatok, el fog múlni :)
Lévén, hogy bár járt kajapénz, de rendezvény alatt azért mégsem tud normálisan étkezni az ember (nincs rá idő, t.i.), pedig közben esténként be-becsúszik egy-két sör (vannak rég nem látott jó emberek, t.i.), így a hosszú hét végére ki kellett találnom valami egyszerű-de-nagyszerű, gyomornyugtató kaját. Ez lett - ronda, de finom ;)
Krumplis gyomorsimogató sült kaiserrel
Hozzávalók: vagy nyolc gyerekkujaknyi krumpli, ~500 ml húsleves-alaplé, ~500 g kaiser, só, bors, tárkony, curry
A krumplit meghámozom, felkockázom, majd az alaplében főni teszem. Hozzáadom a fűszereket - ez ízlés szerint pakolható, nálam kevés só és bors volt, de annál több curry és még több tárkony - és vagy három szeletnyi felkockázott kaisert bőr nélkül (a bőrös részét meg jól kisütöm, és boldogan elnyammogom, amíg minden elkészül). Ha a krumpli megfőtt, egyharmadát (plusz minél több főtt kaisert) kiszedem, a többit pedig alaposan összeturmixolom. A félretett krumplit és kaisert visszakeverem a pürébe, és voilà, készen is van.
A többire szinte kár is szót vesztegetni: a maradék kaisert félujjnyi szeletekre vágom, és serpenyőben kisütöm. A kiolvadt zsírt közben letöltögetem - megszilárdulva igazán jó reggeli lesz belőle egy kis kenyérrel ;) És kész.
Nem túl bonyolult, nem is túl szép szegényke, de hogy milyen finom!... Régóta elhanyagolt gyomroknak mennyország :)
Elkészítési idő: 40 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése