2018. szeptember 1., szombat

Búgócsiga

Öhm, hát hogy is mondjam, kicsit intenzív volt ez az elmúlt pár hét (főleg az utolsóelőtti). Kultivál, KMN (ott kétfele is lenni, mer' az jó), és közben még a jövőt is tervezni kellett... Szóval mostanra kicsit tömegundorunk lett - de ne aggódjatok, el fog múlni :)




Lévén, hogy bár járt kajapénz, de rendezvény alatt azért mégsem tud normálisan étkezni az ember (nincs rá idő, t.i.), pedig közben esténként be-becsúszik egy-két sör (vannak rég nem látott jó emberek, t.i.), így a hosszú hét végére ki kellett találnom valami egyszerű-de-nagyszerű, gyomornyugtató kaját. Ez lett - ronda, de finom ;)

Krumplis gyomorsimogató sült kaiserrel

Hozzávalók: vagy nyolc gyerekkujaknyi krumpli, ~500 ml húsleves-alaplé, ~500 g kaiser, , bors, tárkony, curry

A krumplit meghámozom, felkockázom, majd az alaplében főni teszem. Hozzáadom a fűszereket - ez ízlés szerint pakolható, nálam kevés só és bors volt, de annál több curry és még több  tárkony - és vagy három szeletnyi felkockázott kaisert bőr nélkül (a bőrös részét meg jól kisütöm, és boldogan elnyammogom, amíg minden elkészül). Ha a krumpli megfőtt, egyharmadát (plusz minél több főtt kaisert) kiszedem, a többit pedig alaposan összeturmixolom. A félretett krumplit és kaisert visszakeverem a pürébe, és voilà, készen is van.
A többire szinte kár is szót vesztegetni: a maradék kaisert félujjnyi szeletekre vágom, és serpenyőben kisütöm. A kiolvadt zsírt közben letöltögetem - megszilárdulva igazán jó reggeli lesz belőle egy kis kenyérrel ;) És kész.


Nem túl bonyolult, nem is túl szép szegényke, de hogy milyen finom!... Régóta elhanyagolt gyomroknak mennyország :)

Elkészítési idő: 40 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése