2019. március 5., kedd

Hali! Van még ott valaki?


Néha elábrándozom azon, hogy milyen lenne az élet, ha csak olyan, szívemnek kedves dolgokat kellene csinálnom, mint a főzés, kézműveskedés, nem kéne rohanni sehova, nem kéne dolgozni menni se pénzért, se önkéntesen... De aztán itt meg is akadok, mert igazából nem tudom elképzelni. 
Mint pedig az elmúlt fél év rengetegsok posztjából látszik, megcsinálni sem tudom, hogy legalább néha, csak úgy, egyszer-egyszer leüljek a hátsófelemre, és ne rohangásszak mindenfelé, mint mérgezett egér a stelázsiban. Szóval bocsi az elmúlt hónapok kihagyásaiért, bocsi a következő hónapok esélyes kihagyásaiért – de most tartsatok velem egy kis főzőcskére ;)




Töltött paprika másképp


Hozzávalók: fejenként 1-2 nagy bell/kaliforninai paprika (a színe ízlés szerint választható, én a mosolygóspirosat szerettem), 1/2 kg darált hús (lehetőleg marha és sertés vegyesen), 1 fej fehér hagyma, 200-300 g mozarella, 100 g paradicsompaszta, 1 tk mustár, , bors, fokhagymapor, olívaolaj, friss bazsalikom


A paprikák tetejét levágom, a csutkákat lemetszem, de vigyázok, hogy a kalapok egyben maradjanak. Meglocsolom őket belül egy kevés olívaolajjal, és gyengén besózom.
A hagymát apróra reszelem és egy pár csepp olívaolajon megfuttatom, majd rádobom a húst, és gyakran kevergetve félkészre párolom, közben sózom, borsozom, és hozzáadok egy kis fokhagymaport is (persze rendes fokhagymát is lehet reszelni bele, csak az éppen nem volt itthon). Amíg a hús készül, a paradicsompasztát összekeverem egy kevés olajjal és a mustárral, majd egy jénai tálba töltöm. A paprikákat beleállítom a szószba, és jó púposan betöltöm a félkész hússal. 20 percre sütőbe teszem (egy kicsit elő lehet melegíteni a sütőt, de nem teljes hőfokra, hogy ne pattanjon szét a jénai). 20 perc után kiveszem, meglocsolgatom a fortyogó szósszal, majd alaposan megpakolom a közben lereszelt mozzarellával, és ráteszem az addig békésen várakozó kalapokat is. Újra mehet a sütőbe 15 percre - és már készen is van. Tálaláskor a szószból a tányérra szedek, ráteszem a paprikákat, és egy kevés friss bazsalikomlevéllel díszítem.




Elkészítési idő: 1 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése