2019. április 9., kedd

Félórás kaja deluxe

Hát igen, időnk mostanában sincsen sokkal több, a hétvégén példul lejárt a Könyvturi, azelőtt közgyűlés, mégazelőtt Nekünk ZÖLD első alkalom, új versszínház-előadás, meg Művkaraván, filmműhely, és közben persze pályázatok, elszámolások, munka hivatalosan és nemhivatalosan, szóval unatkozni nem unatkoztunk, az biztos. De szerencsére mindezek mellett is belefért egy-két baráti találkozás, meglátogatott R. barátnénk még február végén, és márciusban sem voltunk híján a csodás baráti vacsoráknak :) És, bár már szinte képtelenségnek látszik, néha kettesben is sikerült lennünk, meg kicsit pihenni is lehetett. Az egyik ilyen ritka vasárnapon készült ez a lélekmelengető.




Medvehagymás-baconos sült camembert vadrizzsel

Hozzávalók egy főre bontva: egy camembert, 1 nagyobb csokor medvehagyma, 10 vékony baconszelet; 75 g  vadrizs, só 


Az elkészítés pofonegyszerű. Először is előveszek két akkora kerámiaformát, amekkorába kényelmesen beférnek a camembertjeim. Ezeket kikenem egy lehelletnyi vajjal, majd szépen körbeborítom baconszeletekkel – nekem 10 vékony-keskeny baconszelet fedte le teljesen a formámat. A baconszeleteket kibélelem a megtisztított (és ellenőrzött) medvehagyma-levelekkel – ezeknek én épp csak a szárát szedtem le, amúgy egészben használtam. A „fészek” közepébe ültetem a camembertet, majd a tetejét is befedem medvehagymával, végül az egészet becsomagolom a kilógó bacon-végekkel (és ezt persze megismétlem a második, harmadik, akárhanyadik camemberttel is). Már mehet is a sütőbe egy röpke húsz percre – mire finomra sül, a rizs is elkészül; azt csak simán sós vízben kifőzöm közben.



Elkészítési idő: 1/2 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése