Medvehagymás-baconos sült camembert vadrizzsel
Hozzávalók egy főre bontva: egy camembert, 1 nagyobb csokor medvehagyma, 10 vékony baconszelet; 75 g vadrizs, só
Az elkészítés pofonegyszerű. Először is előveszek két akkora kerámiaformát, amekkorába kényelmesen beférnek a camembertjeim. Ezeket kikenem egy lehelletnyi vajjal, majd szépen körbeborítom baconszeletekkel – nekem 10 vékony-keskeny baconszelet fedte le teljesen a formámat. A baconszeleteket kibélelem a megtisztított (és ellenőrzött) medvehagyma-levelekkel – ezeknek én épp csak a szárát szedtem le, amúgy egészben használtam. A „fészek” közepébe ültetem a camembertet, majd a tetejét is befedem medvehagymával, végül az egészet becsomagolom a kilógó bacon-végekkel (és ezt persze megismétlem a második, harmadik, akárhanyadik camemberttel is). Már mehet is a sütőbe egy röpke húsz percre – mire finomra sül, a rizs is elkészül; azt csak simán sós vízben kifőzöm közben.
Elkészítési idő: 1/2 óra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése