2018. augusztus 28., kedd

Napos barackos

Hoppá, mindjárt vége a nyárnak! Ez is hova futott el megint... 
Ha ti is visszaidéznétek egy kicsit a boldog nyári hangulatokat, akkor egyetek finom lédús gyümölcsöt, jó maszatosan, és élvezzétek behunyt szemmel a maradék simogató napsugarakat :D
És ha nem csak amúgy nyersen, a maguk frisseségében élveznétek a nyárvégi gyümlcsöket, akkor pedig csináljatok barackos gombócot :)


Barackos gombóc

Hozzávalók: 1 kg krumpli, kb 40 dkg liszt, egy kis vaj vagy zsír, egy kis , kajszi- vagy őszibarack, fahéj, kardamom, vaníliás cukor, prézli, barnacukor

Aaaanyira szeretem az ilyen "lusta" recepteket! Ugyanis most megint visszautalhatok egy régebbi receptre, lévén a barackos gombóc pontfix ugyanúgy készül, mint a szilvás, csak barackkal :D Egyedül a töltéshez adnék egy kis plusz tanácsot: kajszibarackot lehet félbe tölteni, az őszit - lévén pöppet nagyobb - érdemes negyedbe vágni a gombócokba. Illetve arra is felhívnám a figyelmeteket, hogy a kardamom nagyon jól harmonizál a barackkal, úgyhogy érdemes abból is tenni egy keveset a fahéj meg a vaníliás cukor mellé :)
Jó étvágyat!


Elkészítési idő: kb 2 óra

Bónusz: hallgassatok Kispált főzés közben, mert jóóóóóó ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése