2018. augusztus 21., kedd

Gyümölcs és hideg és krém...

... mi lehetne ennél jobb egy forró nyári napon?



Valamikor, amikor még úgy nézett ki, hogy kánikulás nyár lesz ez az idei, kitaláltam, hogy krémlevest kellene enni. Nyilván gyümölcsből, és nyilván hidegen. Kedvenc szomszédnénink pedig épp akkor kopogtatott be azzal, hogy finom friss kerti málnát hozott, kérünk-e. Hát lehet egy ilyen ajánlatra nemet mondani? 

Málnakrémleves

Hozzávalók: 300 g málna, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 3 ek méz (vagy több, ha nagyon savanyú a málna), 1 tk fahéj, 1 tk narancshéj-reszelék

A dolog hihetetlenül egyszerű - nyilván, hiszen kinek van kedve sokat főzőcskézni dögmelegben?
Szóval a málnát átöblítem, megtakarítgatom, majd mixertálba téve a tejjel együtt összeturmixolom. Hozzáadom a mézet és a fűszereket, végül pedig a tejszínt, és ezekkel is jól összedolgozom. Ha kész, mehet a hűtőbe felhasználásig - akinek van, tálaláskor tehet rá egy-két mentalevelet, jól fog menni hozzá :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése