2018. augusztus 14., kedd

Mit csináljon az ember, ha nincs jó címötlete? Vacsorát.

... avagy ismét nálunk laktak maradék, csak ezt a poént már elsütöttem egyszer. Könnyű nyári vacsora következik, legalábbis azoknak, akiknek tiszta véletlenül van egy kis maradék knédlijük.



Nem is magyaráznám ezt túl. Adott két munkában megfáradt ember, adott egy mosolygós sárgadinnye, meg egy eltévedt csomag cérnakolbász. Meg persze egy kis maradék knédli. Ímé, ennyi a csoda.

Cabanos-os sárgadinnye pirított knédlivel

Hozzávalók: 1 csomag (5 szál) cabanos, 1 kisebb, de érett sárgadinnye, maradék knédli (ha frissen készülne, kb 250 gramm liszt kellene hozzá, és ehhez arányosan a hozzávalók), olívaolaj,

A cérnakolbászt háromujjnyi darabokra vágom, és bevagdosom. Forró olívaolajon pirosra sütöm. 
A maradék olajat kicsit még felöntöm, a forró olajat megsózom, és ezen ropogósra pirítom az ujjnyi szeletekre vágott knédlik mindkét oldalát.
A sárgadinnyét vékony szeletekre vágom. 
És kész :)

Elkészítési idő: 25 perc (kész knédlivel, amúgy másfél óra)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése