2018. augusztus 18., szombat

Nem kukoricázunk. Ja, de.

Mostanában az egyszerűség a mindenem. Túl sok bonyolult dolog történik a világban, túl sok dolog bonyolódik túl a világunkban. Hát legalább abban, amire befolyásunk lehet, egyszerűsítsük a dolgokat. 




Néha muszáj kicsit lezárni a telefont, kikapcsolni a gépet, és bekuckózni egy jó könyvvel, aztán bevenni magam a konyhába, és valami egyszerűen nagyszerű kajával megörvendeztetni a testünket és lelkünket. Most éppen nem ez a periódus van az életünkben - jelenleg Kultivál, jövő héten Magyar Napok, kinek lenne ideje pihenni, ugye - , de éppen ezért jó ilyenkor legalább nosztalgiázni egy kicsit az ilyen, a maguk csendességében tökéletes pillanatokon. És igen, a legjobb pillanatokhoz egy finom étel is hozzátartozik :)


Pácolt csirkeszárny sült kukoricával

Hozzávalók 4 személyre: 4 cső kukorica, 8 csirkeszárny, 200 g paradicsomszósz, 3 ek olívaolaj plusz a kukoricához, 2 ek balzsamecet, 2 ek mustár, , bors, fokhagymapor


A kukoricákat megtakarítom, és kb négyujjnyi karikákra vágom. Sütőpapíros tepsibe teszem, megspriccelem olívaolajjal, megszórom frissen őrölt sóval és fokhagymaporral, a tepsi aljára öntök egy ujjnyi vizet, és az egész hóbelevancot tepsibe tolom. Időnkénti forgatással és ha szükség, vízpótlással kb. 40 percet sütöm.


A csirkeszárnyakat átöblítem, majd leszárítom. A paradicsomszószt az ecettel és egy kevés sóval meg borssal kikeverem, és ebbe a pácba forgatom bele a szárnyakat. Nagyjából egy óra állás után (bár minél többet pácolódnak, annál finomabbak, ugye ;) ) sütőpapíros tepsibe teszem őket, alaposan átkenem a maradék paradicsomos szósszal, és 10 percig fólia alatt, majd további 20 percig fólia nélkül mosolygóspirosra sütöm őket.




Elkészítési idő: 50 perc, 15 perc aktív munkával ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése