Na mindegy, ez van, dógozunk ezerrel, jelenleg a pénzt hozó meg a pénzt vivő melóimban is felpörögtek az események. De azért enni kell, és az új receptek kitalálása egy kicsit az agyamat is segít lenyugtatni. Aztán másnaptól jöhet a munka esment ;)
Vajon sült lazac gyenge zöldekkel, tartármártással
Hozzávalók: fejenként 1 lazacfilé, 3-4 bébicukkini, 500 g kis fejű gomba, 2 cső kukorica, 1 tojás, 1 tk mustár, napraforgóolaj, tejföl, citromlé, só, vaj
Legelőször felteszem főni a kukoricát egy nagy adag sós vízben, mert ha fiatalka is, akkor is kell neki idő, amíg elkészül. Amíg az fődögél, megpucolom és felkockázom a cukkiniket, és leszárazom a gombákat, de nem pucolom meg, csak lemosom őket. Serpenyőben egy kevés vajat és olívaolajat hevítek, és kis adagokban - hogy süljenek, ne párolódjanak - gyengén megsütöm a zöldeket. A végén óvatosan sózom és kicsit összerázom vele.
A tartárhoz egy tojás sárgáját kikeverem mustárral és olajjal, majd sózom, egy kevés tejföllel lazítom, és citromlével beállítom az ízeit.
A megfőtt kukoricákat hideg vízben langyosra hűtöm, majd egy éles késsel lefaragom róla a szemeket, majd kézzel megmorzsolom egy kissé, hogy szétváljanak a szemek, és hozzákeverem a cukkihez és gombához.
A serpenyőben maradt vajhoz még adok egy keveset, hogy nagyjából kisujjnyi olvadt vajat kapjak, és egy faspatulával felkapargatom az odasült zöldségszaftot. Ebbe a vajba teszem bele a gyengén sózott lazacfiléket először bőrrel lefelé, majd pár perc után megfordítom, és készre sütöm.
Elkészítési idő: kb másfél óra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése