2019. augusztus 4., vasárnap

Utolsó békés percek

Egy igen erős és melóban igencsag gazdag augusztus áll előttünk, úgyhogy még kellett egy kis feltöltődés, egy kis nyugi, mielőtt belemerülünk a káoszba - megint. És persze a chill-hez jófajta kaja is jár.


Azért szeretek kajaképeket nézegetni a neten, mert igazán jól lehet kreatívkodni, amikor csak egy képet láttál a menüről, amit újra akarsz alkotni. A legfőbb alapanyagok nyilván könnyen kitalálhatóak, de a kis rafinériákért meg kell dolgozni. Aztán persze lehet, hogy csak a kinézet lesz ugyanolyan, mint a képen - hiszen az ízét amúgy sem tudhattam, hogy milyen -, vagy még az sem, mert megfelelő alapanyagok híján teljesen újra kell tervezni a dolgokat, és csak az ötlet csíráját adja az adott kép. Ez a mai is ilyen kaja, de becsszó, egyszer az eredeti(bbe)t is megcsinálom ;)


Sült zeller vöröshagymával, rozmaringos csirkemellel

Hozzávalók: másfél-két szép fej zeller, 3 nagy vöröshagyma, 3 ek mustár, 3 ek méz, 3 dl olívaolaj, szekfűbors, , édeskömény, egy dupla csirkemell, két egész rozmaringszár, indiai szezámos fűszerkeverék


A zellereket és a hagymákat megpucolom és cikkekre vágom, majd szépen sorban tepsibe rendezem (ez el is hagyható, de oooolyan jól nézett ki :D ). A mustárt, mézet és olívaolajat összekeverem, sózom és megszórom szekfűborssal. A kész keveréket a zöldségszeletekre öntöm, majd az egész hóbelevancot a kissé előmelegített lerbe tolom. Egy kis serpenyőt tűzforróra melegítek, és azon szárazon illatosra pirítom az édeskömény-magokat. Mivel a zeller keményke, kell neki vagy negyven-ötven perc - ebből harmincat simán ücsörög a sütőben, utána megszórom az édesköménnyel és úgy tolom vissza a maradék tíz-húsz percre.
A csirkemellet kettévágom, megmosom és lehártyázom. Egy kevés olívaolajjal kikeverem az indiai fűszerkeveréket, és ezzel bedörzsölöm a melleket. A két fél mellett kihajtom, a közepükbe teszek egy-egy rozmaringágat, szorosan betekerem őket alufóliába, és sütőpapítos tepsiben a sütőbe tolom. 




Elkészítési idő: kb egy óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése