Hozzávalók: rántanivaló sajt (bolti előkészített sajt is jó, csak legalább három szelet legyen fejenként :) ), darálthús, tojás, tejföl, fűszerek, olaj
Elkészítés:
A darálthúst pici olajon odateszem átpirulni, néha megforgatom (aki szereti, tehet bele egy kis hagymát is, azt akkor kicsit hamarabb oda kell tenni dinsztelődni). Amikor szépen megpirult, tálba szedem, sót, borsot, paprikát adok hozzá, két-három kanál tejföllel összekeverem. Beleütök egy tojást (nekem most csak egy tojásom volt itthon, az pedig a panírhoz kellett, úgyhogy csak régebben félretett tojásfehérjét tettem bele), jól összekeverem, ha híg, kis liszttel vagy finom prézlivel sűrítem. Forró olajban gyorsan kisütöm.
Amíg a fasírtok készülnek, kb ujjnyi szeletekre vágom a sajtot. Egy tálkában felverek egy tojást, fűszerezem. A sajtszeleteket egyszer lisztbe, majd tojásba, végül durvára darált prézlibe forgatom. Ahogy a fasírtok kisültek, a sajtszeleteket is gyorsan kisütöm. Frissen, forrón tálalom, kis vörösborral tökéletes adventi vacsora.
Megjegyzés: feldobja a vacsorát, ha pár kanál tejfölből, egy kis sajtkrémből gyors szószt keverünk, zöldfűszerekkel ízesítve.
Elkészítés: 45 perc
Elkészítés: 45 perc
Következik majd még pár recept, ezek készültek karácsonyra - minthogy a nagy karácsonyi vacsorát nem én készítettem, ezekkel járultam hozzá az ünnephez. Lesz tepertős pogácsa, húsos táska és hagymás kenyér - és persze lesz egy pár ajánlatom ezeken kívül is szilveszterre :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése