Tepsis hal krumpliágyon, sok zöldséggel
Hozzávalók: halfilé (fejenként legalább kettő), borsó, kukorica, murok, krumpli, hagyma, fokhagyma, vaj, fűszerek
Elkészítés:
A halat megmosom, leszítatom és befűszerezem. A krumplit (3-4 nagyobb szemet) megpucolom és vékony karikákra vágom. A hagymát és a fokhagymát megpucolom, a hagymát felkarikázom. Egy jénai tálat bőven kivajazok. Az aljára fektetem a krumpliszeleteket, rá a hagymát és a fokhagymát. Ezekre helyezem a halfiléket, majd az egészet beborítom a zöldségkeverékkel. A jénait lefedem alufóliával, pár helyen meglyuggatom, majd előmelegített sütőbe tolom 20-25 percre. Ezután leveszem a fóliát és még 10-15 percet pirítom. Frissen tálalom.
Elkészítési idő: egy és egy negyed óra
Melegen ajánlom, a kedves olvasóknak, érdemes kipróbálni
VálaszTörlés