Készülődtem már egy ideje pitét sütni, de valahogy mégis mindig eltolódott. Most viszont semmi egyéb ötletem nem volt, viszont darált húsom nagyon is, így hát megszületett az Ötlet :)
Darált húsos pite
Hozzávalók - a tésztához: kb. 18 dkg liszt, kb 15 dkg vaj vagy sütőmargarin, fél mokkáskanál só, fél pohár jéghideg víz
A töltelékhez: darált hús, paradicsompaszta, tejföl, 2 tojás, fűszerek
Elkészítés:
A vajat apróra vágom, gyors mozdulatokkal összemorzsolom a liszttel, majd a vízzel tésztává gyúrom. A tálat fóliával letakarva a hűtőbe rakom, legalább fél, de inkább egy órát pihentetem.
A húst kicsi vajon megpirítom. Ha kész, tálba szedem, hozzáadom a tejfölt és a paradicsomszószt, beleverem a tojásokat, fűszerezem és alaposan összekeverem.
Egy kapcsos tortaformát kivajazok. A tésztát formázva kisujjnyi vastagságúra nyújtom, majd a tortaformába helyezem úgy, hogy pereme is maradjon, fogpiszkálóval megszurkálom és előmelegített sütőben kb 8 perc alatt elősütöm.
A félig sült tésztát kiveszem a sütőből, ráhalmozom a hússzószt, majd átkenem tejföllel (ha lett volna itthon, megszórtam volna egy kis sajttal is). Nagyjából 20 perc alatt készre sütöm - akkor jó, ha a teteje szépen megpirult.
Elkészítési idő: egy és fél óra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése