2012. június 30., szombat

Barátok, nyár, sör... mi kell még?

... például egy kis harapnivaló. Az összejövetel egyik apropója az volt, hogy Ernő barátunk készült hazafele a  nyárra, a másik (még nekünk is meglepetés-szerű), hogy Ovidiu barátunk pedig befutott Kolozsvárra öt hónap Hollandia után. No meg már amúgy is nagyon rég volt nálunk bármiféle hepaj, úgyhogy gyorsan megragadtuk az alkalmat :) Sok mindent nem akartam erre az estére, csak egy kis harapnivalót az elengedhetetlen Temesvári mellé - hát ez lett.

Tortilla chips (első változat, a második még tesztelésre vár)

Hozzávalók: 20 dkg kukoricaliszt, 10 dkg búzaliszt, 1 kk só, kb 150 g olvasztott vaj, 1 dl meleg víz, pici bazsalikom.



Elkészítés

A hozzávalókat egy nagyobb tálban fakanállal alaposan összekeverem, a végén kézzel átgyúrom egy kicsit. A tésztát nagy nyújtódeszkán kinyújtom - amennyire vékonyra csak lehet -, kis háromszögeket vágok belőle, majd forró olajban 2-3 perc alatt kisütöm. Kis fűszersóval megszórva, kechuppal, majonézzel, vagy bármilyen kézügyben lévő mártogatóssal tálalható. (És igen, valamikor Ovidiu készít hozzá egy fincsi guacamole-szószt, s akkor milyen jó lesz nekünk :) )
Amire vigyázni kell: bár kell a kb két perc ahhoz, hogy a  chipsecskék átsüljenek, érdemes nagyon odafigyelni, mert ha színt kaptak, nagyon hamar meg is égnek. Ezért - saját hibámból okulva - azt ajánlom, hogy inkább előre készítsétek el a chipset, ne akkor, amikor már ott vannak a vendégek :)

Elkészítési idő: kb. fél óra

Ezek még a szebbek, lettek ennél égettebbek is - de azért így is fogyott belőle bőséggel :)

Hogy valami igazi étel is kerüljön az asztalra, "főfogásként" egy húsos pitével készültem - az alaprecepthez képest annyi változtatással, hogy most a hús alá került egy pár karikányi kolbász, a tetejére pedig sajt, jó bőven :) Nagy tetszést aratott, Misi sajnálhatja, hogy elszaladt előle :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése