2012. június 7., csütörtök

Egyszerű csoda: kaisersaláta

Kánikula, pirítanivaló fincsi kenyér, sok zöldség és kevés idő. Alternatív hozzávalólista a kaisersalátához :)

Saláta kaiserrel, telemeával

Hozzávalók: uborka, paprika, paradicsom, hagyma, telemea, tejföl, balzsamecet, bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, majoránna, kaiserszalonna


Elkészítés
Az uborkát lereszelem, a paprikát, paradicsomot, hagymát felkockázom, picit megsózom és hozzáadok pár kanálnyi balzsamecetet. A telemeát felkockázom, hozzáadom a tejfölhöz, majd bekeverem a fűszerekkel. A kaisert felvágom, pici vajon megpirítom, majd megvárom, amíg nagyjából kihűl. Végül a túrós-tejfölös szószba keverem a kaisert a zsíros vajjal együtt, majd az egészet hozzáadom a zöldségekhez. Összekeverem, fogyasztás előtt legalább három órára hűtőbe teszem. Gyengén pirított kenyérrel, ha nagyon ünneplős kedvünkben vagyunk, jól behűtött száraz fehérborral csemegézzük :)

Elkészítési idő: 20 perc + a hűlés, összeérés ideje

-- Kép sajnos nem készült róla, vagy készült, de nem találjuk - de higgyétek el, finom és szép és megéri megcsinálni :) --

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése