2012. június 24., vasárnap

Majonézes csirkecomb lerben, Hasselback burgonyával

A majonézt szeretjük, de szószként  már kissé unalmas kezdett lenni - hát lett belőle panír-alap :)

Majonézzel panírozott csirkecomb Hasselback burgonyával

Hozzávalók: fejenként 2 csirkecomb, fejenként három szem krumpli, 2 tojás, olaj, liszt, prézli, só, bors, oregano, bazsalikom, mustár


Elkészítés:

A combokat leszítatom, befűszerezem (só-bors-pirospaprika keverékkel), majd a hűtőben állni hagyom. 
A két tojást feltöröm, elválasztom a fehérjét a sárgájától, majd a két tojássárgájából kellő mennyiségű olajjal kemény majonézt keverek, kis mustárral és fűszersóval ízesítem, de vigyázva, hogy ne híguljon fel nagyon.
A krumplit vékonyan megpucolom (az újkrumplit elég alaposan ledörzsölni és leszítatni) és kb 2 milliméterenként bevagdosom úgy, hogy az alja egyben maradjon (a legegyszerűbb egy kanálba tenni a krumplikat, a kanál pereme megállítja a kést és nem engedi, hogy teljesen átvágjuk). Tepsibe teszem, vékonyan megkenem olajjal, úgy, hogy a vágatokba is jusson. Sóval, pici borssal, bazsalikommal, oreganoval, rozmaringgal megszórom (nem muszáj mindegyikkel, de a majonézes csirke mellé elmegy a fűszeresebb íz).
A combokat lisztbe, majonézbe, végül prézlibe forgatom. Tűzálló tálba teszem (én jénait használtam), majd a krumplikkal együtt előmelegített lerbe tolom és kb 3/4 óra alatt, többször forgatva készre sütöm.

Elkészítési idő: másfél óra



A Hasselback-féle krumpli nagy kedvenc lett nálunk, valami csoda. Kívül finom pirult, a belseje omlós - tökéletes :) Csak ajánlani tudom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése