Szóval következzék az est menürésze:
Hozzávalók (egy tálnyi adagra): 6-8 normál méretű palacsinta, virsli (minél több, annál jobb, de legalább 8 szál), paradicsomszósz, fűszerek, sajt, tejföl, vaj vagy zsír a tál kikenéséhez
Elkészítés
2 tojásból, lisztből, tejből és vízből palacsintatésztát keverek, bőven fűszerezem (én són és borson kívül oreganot, pici köményt, citromhéj-reszeléket és édes pirospaprikát tettem bele), majd nagyjából fél óra állás után kisütöm. (Természetesen fel lehet használni maradék sima palacsintát is, de ha lehet, inkább készítsétek el ezt a fűszeres változatot, jobban megy a lasagne ízeihez.) A sajtot lereszelem (legyen jó sok belőle...). A virslit feldarabolom: hosszában négybe vágom, majd karikázom - így elég kicsi, de nagyjából egyforma darabkákat kapok - és kis vajban átpirítom. Ha megpirultak a virslidarabkák, a serpenyőbe öntöm a paradicsomszószt, fűszerezem, mennyiségtől függően egy-két kanál tejfölt és három-négy maréknyi reszelt sajtot keverek bele.
Egy (vagy csütörtök esti esetünkben: két) jénai tálat kivajazok, két-három palacsintát fektetek bele úgy, hogy a tál alja egészen fedve legyen - az sem baj, ha a palacsinták szélei rásimulnak a tál oldalára is. A palacsintákat bőven megkenem a virslis-paradicsomos szósszal, majd befedem egy újabb sor palacsintával - és így tovább, amíg megtelik a tál. A legfelső palacsintákat bőven megkenem tejföllel és megszórom a reszelt sajttal - és már mehet is a sütőbe. Nagyjából fél óra alatt kész van, a sajt most is szép aranybarnán kell mosolyogjon az elkészült lasagne tetején.
Elkészítés idő (palacsintakeveréssel együtt): 2 óra
... és után |
A recept osztatlan tetszést aratott, el is fogyott mind a két tálnyi aznap este (pedig hogy reméltem, hogy marad még másnapra is, legalább csemegének :) ). Talán ezért volt, hogy a torta viszont nem fogyott már annyira, bár ízleni ízlett - azért abból is volt repeta :) De az a lentebbi poszt része lesz :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése