2012. január 30., hétfő

Sajtos-almás csirke háromfajta rizzsel

Nagy bánatunkra ez már egy régebbi recept - azért nagy bánatunkra, mert szívesen elfogyasztanánk most is :) Ez is almás recept, de ha valakinek mondjuk aszalt szilvája van otthon, azzal is kipróbálható - de akkor nekünk is küldjetek egy kis csomag szilvácskát :) Lássuk hát!


Sajttal és almával töltött csirkemell háromfajta rizzsel

Hozzávalók: fejenként két csirkemell (kicsontozva, stb...), 4-5 szem szebbecske alma, sajt (szokásos mértékegység: minél több), kb. fél bögrényi rizs, két-három közepes fej gomba, curry, édes őrölt paprika, só, fűszerek, olaj

Elkészítés

A csirkét kicsit megmosom, leszítatom, kis olajjal (nekem még mindig van félrerakott mézes olajam, de simával is lehet) vékonyan átkenem, kívül-belül befűszerezem és állni hagyom. A gombákat megmosom, ha kell, lepucolom, felkockázom és egy kis vízben megpárolom. A rizset kellőképpen sózva kétszeres vízzel főni teszem. Amíg készülnek, a sajtot lereszelem és a megmosott almákat vékonyka szeletekre vágom (itt üzenem mindenkinek, hogy a héja jó és finom, nem ér eldobni :) ). A csirkemelleket egyenként kiterítem, mindegyikbe teszek egy kicsi reszelt sajtot és egy pár szelet almát, majd összehajtogatom őket - ha kell, meg lehet tűzni fogpiszkálóval. Ez alatt elkészül a gomba és a rizs (ne felejtsük el megkevergetni őket közben); mindkettőt leszűröm. A rizset háromfele osztom, az egyik harmadba belekeverem a gombát (ha nagyon szétesős, kis tejföllel meg lehet "ragasztani"), a másik két harmadot kis curry-val és őrölt paprikával színezem.
A melleket bő olajban mindkét oldalán szép pirosra sütöm - ha kisültek, a fogpiszkálókat könnyedén ki lehet szedni. A kész melleket tányérra teszem, megszórom a maradék reszelt sajttal, mellé pedig fagylaltszedő kanállal szép sorba kis rizsgolyócskákat szedek a három fajta rizsből. A rizsgolyócskák tetejébe almaszeleteket szúrok és már tálalható is :)

Elkészítési idő: maximum egy és egy negyed óra


Jó étvágyat :)

ÁPDÉTT: itt hallgasd :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése