Hozzávalók: pár szem krumpli, apró gombafej, maradék rizses-húsos-gombás szósz, juhtúró/burduf, kis fűszer; díszítéshez pedig kreativitás :)
Persze nem csak három falatka volt a vacsora... a Kedves engem evett volna meg desszertnek :) |
Elkészítés:
A krumplikat megpucolom, kb. centis vastagságúra szeletelem és bő sós vízben kb. 10 perc alatt előfőzöm (fontos, hogy puhuljanak meg egy kicsit a krumplikarikák, de ne essenek szét! Akkor már jobb, ha inkább nyersebben maradnak :) ). A gombákat lepucolom, megmosom. A kenyértekercsből maradt tölteléket pici tejföllel megkeverem, de csak annyira, hogy jól formázható legyen. A megfőtt krumplikarikákat kivajazott tepsibe pakolom, rájuk halmozok egy kis gombócnyi tölteléket, tetejükbe nyomok egy gombácskát, abba pedig egy körömnyi juhtúrót teszek. A megpakolt tepsit forró sütőbe tolom, kb. 20-25 percen keresztül sütöm, majd a kivett falatkákat kis oreganoval megszórva azon frissiben tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése