Fasírttal töltött gomba rántva, kétszer sütött szalmakrumplival
Hozzávalók: darált hús (200-300 g maximum), 2 tojás, prézli, gomba (legalább 6 db/fő), krumpli, tejföl, fűszerek
Elkészítés
A darált húsból, egy tojásból, tejfölből kis prézlivel fasírt-alapot keverek - így készül. A krumplit meghámozom, felvágom, bő olajban gyorsan napsárgára sütöm, majd törlőpapírra szedem. Ha kicsit leszikkadt, újra az olajba dobom és gyorsan szép piros-aranyosra sütöm. (Több helyen olvastam már ezt a sütési módot, állítólag sokkal ropogósabb lesz tőle a szalmakrumpli. No, nekem ropogósabb nem lett sokkal, viszont finomabbra sült és a fűszersótól sem puhult el olyan hamar, mint egyszeri sütés után, úgyhogy ajánlom mindenkinek, akinek ideje van rá :) )
A gombákat megmosom, megpucolom, egész picit fűszerezem (én zöldfűszeres sót tettem rá). A fasírtokat pici olajban vagy vajban gyorsan kisütöm. Egy-egy fasírtot két, nagyjából egyforma gombafej közé helyezek, fogpiszkálóval összetűzöm. Egy tojást felverek, erősebben fűszerezem. A gombákat kis lisztbe, majd a tojásba és prézlibe forgatom, forró olajban nagyjából 6-8 perc alatt szép aranybarnára sütöm. Kihúzom belőlük a fogpiszkálót, a krumplival együtt tányérra szedem - és már tálalható is :)
Elkészítési idő: egy óra
...hogy a szívecske is lássék... |
... itt pedig egyenesen vigyorog :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése