2012. október 7., vasárnap

Házi pita

Bár van mellettünk egy jófajta gyorskajálda - igen, alkalmanként ráfanyalodunk az ilyesmikre; a rántott sajt nagyon fincsi tud lenni egy bulis este után -, de mostanában egyre nagyobb árakért egyre kisebb adagokat adnak, szóval elkezdtem gondolkodni, hogy hogyan lehetne kiváltani őket. Bár tudom, hogy még elő fog fordulni az, hogy vásárolt kaját eszünk, de attól még finom dolog lett ebből a próbálkozásból.


Házi pita bárányhússal, zöldségekkel

Hozzávalók: egy pohárnyi meleg víz, 1 tk cukor, 1 kocka friss vagy egy csomag szárított élesztő, 30 dkg liszt, 1 tk só, 25 dkg bárányhús, 25 dkg zöldborsó, 25 dkg kukorica, egy fej hagyma, tejföl, sajt

A lisztbe keverem a sót, a vízben elkeverem a cukrot és az élesztőt. Összekeverem a kettőt és puha tésztát gyúrok belőle. A tésztát hat fele vágom, kis gombócokat formázok belőle és bőven lisztezett deszkán konyharuhával letakarva fél órát állni hagyom. Közben a bárányhúst megtakarítom és felkockázom, a zöldborsót és a kukoricát egy kicsit megpárolom és leszűrve összekeverem egy kis tejföllel és a felkockázott hagymával. A sajtot lereszelem. A bárányhúst egy pici olajon finomra pirítom, fűszerezem.
A megkelt tésztákat kinyújtom. A sütőt begyújtom, egy tepsit pici liszttel meghintve beteszek a sütőbe. Mikor bemelegedett, a tepsibe teszek két tésztalapot és pár perc alatt megsütöm őket - a tészta 3-4 perc alatt felemelkedik és további 2 perc alatt finomra sül, utána már szárad.
A frissen kisült pitákat megvágom, a belsejébe sajtot, bárányhúst, zöldséget halmozok - és kész :)

Elkészítési idő: egy és egy negyed óra

Lévén, hogy maradt még a pitákból, reggelire is felhasználtam őket - reggel kivágtam a közepüket, a bárány után maradt szaftos olajban picit megpirítva őket tojást csaptam a közepükbe és voilá, készen is volt az újrahasznosított pita :)


ÁPDÉT: ide kattintva lehet újrahallgatni is a receptet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése