Házi pita bárányhússal, zöldségekkel
Hozzávalók: egy pohárnyi meleg víz, 1 tk cukor, 1 kocka friss vagy egy csomag szárított élesztő, 30 dkg liszt, 1 tk só, 25 dkg bárányhús, 25 dkg zöldborsó, 25 dkg kukorica, egy fej hagyma, tejföl, sajt
A lisztbe keverem a sót, a vízben elkeverem a cukrot és az élesztőt. Összekeverem a kettőt és puha tésztát gyúrok belőle. A tésztát hat fele vágom, kis gombócokat formázok belőle és bőven lisztezett deszkán konyharuhával letakarva fél órát állni hagyom. Közben a bárányhúst megtakarítom és felkockázom, a zöldborsót és a kukoricát egy kicsit megpárolom és leszűrve összekeverem egy kis tejföllel és a felkockázott hagymával. A sajtot lereszelem. A bárányhúst egy pici olajon finomra pirítom, fűszerezem.
A megkelt tésztákat kinyújtom. A sütőt begyújtom, egy tepsit pici liszttel meghintve beteszek a sütőbe. Mikor bemelegedett, a tepsibe teszek két tésztalapot és pár perc alatt megsütöm őket - a tészta 3-4 perc alatt felemelkedik és további 2 perc alatt finomra sül, utána már szárad.
A frissen kisült pitákat megvágom, a belsejébe sajtot, bárányhúst, zöldséget halmozok - és kész :)
Elkészítési idő: egy és egy negyed óra
Lévén, hogy maradt még a pitákból, reggelire is felhasználtam őket - reggel kivágtam a közepüket, a bárány után maradt szaftos olajban picit megpirítva őket tojást csaptam a közepükbe és voilá, készen is volt az újrahasznosított pita :)
ÁPDÉT: ide kattintva lehet újrahallgatni is a receptet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése