... no meg a halacska. A múltkori adagból maradt még egy kicsi hal és már régóta vágytam egy kis zöldre - így lett.
Spenótos pangasius-tekercs borsós rizzsel
Hozzávalók: 3 pangasius-filé, egy kis csomag fagyasztott vagy friss spenót, tejföl, vaj, fűszerek, olivaolaj, rizs, borsó (egy konzervnyi)
A halfiléket hosszában félbevágom, hogy kb. kétujjnyi szeleteket kapjak. Bedörzsölöm citromlével, besózom és állni hagyom. Közben a spenótot kiengedem, egy kis vízzel megpárolom, fűszerezem és egy pici tejföllel összerottyantom, hogy végül egy sűrű szószt kapjak belőle. A rizst kétszeres vízzel főni teszem, teszek hozzá egy kiskanál curryt és egy kicsi sót, és mikor majdnem elkészült, hozzákeverem a borsót.
A halszeletek egyik oldalát vékonyan megkenem spenóttal, szorosan feltekerem és előtte beáztatott bambuszpálcára húzom - egy pálcára kettőt. Egy nagyobb serpenyőben vajszeleteket olvasztok, megszórom fűszerrel, ha kell, felengedem egy kis olíva olajjal és ebben minden oldalon megpirítom a halacskákat.
A rizst megvizezett csuporba tömöm, ebből borítom a tányérra a halak mellé. Most tettem rá egy pöttynyi gulyáskrémet színnek és a maradék spenótot is mellétettem.
Elkészítési idő: 1 óra
UPDATE: itt hallgatható :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése