2013. november 30., szombat

Készülődés

Lassan ismét itt az év vége, és azzal együtt a karácsony. Bár még nem tudjuk biztosan, hogy ez hogyan is alakul majd nálunk, de azért készülődni elkezdtünk - legalább lélekben :)
És persze én nem bírom ki, hogy ne kézműveskedjek valamit, ha már olyasmiket kellene előszedni, mint az adventkalendárium vagy a koszorú...
Egyelőre csak a naptár készült el, holnap megyünk zöldet szedni a koszorúhoz is :) De hogy még véletlenül se fordulhasson elő, hogy valaki csak az én ötletemre vár az adventi naptárához, azt most gyorsan megmutatom :)



Kell hozzá:
- 24 ép állapotban lévő (WC)papírguriga,
- tűzőgép és kapcsok,
- zöld, barna és piros/színes papír,
- A3-as méretű papír
- arany színű toll és fekete marker,
- olló,
- papírragasztó.

Miután lebontottam a gurigákról a maradék papírfecnicskéket is, elkezdtem összetűzögetni őket. Egy fenyőfát akartam kihozni belőle, úgyhogy háromszög formában kezdtem el összecsíptetni őket.


A legfelső sorban egy, a másodikban kettő, a harmadikban három guriga, stb. Hat sort raktam így ki, majd a maradék három gurigát a hatos sor közepére, egymás alá tűztem. (Akinek több ideje van, javaslom, hogy figyeljen arra is, merre tekerednek a gurigák, mert a felváló végek jobb, ha alól maradnak. Nekem most nem volt türelmem erre :) )

Ezután az egyik oldalon minden karika alját négy helyen bevágom, hogy tudjam egy kicsit behajtani. Erre majd a hátoldal felragasztásakor lesz szükség.

Ha ez kész, akkor előkészítem a papírköröket, 6,5 cm átmérővel. Én most a zöld papírból 13, a színesből (ebből lesznek a gömbök) 7, a barnából pedig 4 kört vágtam ki, de csak hármat használtam barnaként, a negyediket megfestettem aranyra. Persze, akinek van arany papírja, az inkább abból használjon :) (És egy tipp: negyedliteres befőttesüveg fedelével kiváló köröcskéket lehet rajzolni.).
Az arany körre fekete markerrel felírtam a 24-es számot, a többit számot az arany tollal rajzoltam fel.
tényleg zöld, még ha nem is látszik :) Olyan szép mélyzöld...


eleinte sima piros papírból terveztem a gömböket, de aztán a kezembe akadt ez. Szép, ugye?

Ezután a körök hátuljának peremét egyenként körbekentem papírragasztóval, és befedtem velük a gurigák felső felét.

A maradék papírból hosszú csíkot vágtam, olyan szélességben, hogy befedje a "fa" oldalát. Természetesen a lomb részére a zöld, a törzsre pedig a barna papírból került borítás.

Ezután még csak annyi dolgom van, hogy megtöltsem a gurigákat valami picurka meglepikkel, majd beragasztózom a gurigák alján lévő fülecskéket, és ráragasztom az A3-as papírt. Végül szorosan körbevágom a formát, és kész is :) Azért a tetején nem árt lyukat tenni a hátoldali papírra, hogy lehessen felakasztani.

Azt még muszáj elmondanom, hogy bár nagyon egyszerű, de kicsit időigényes ez a munka. De ha az ember multifunkci, akkor a gurigacsíptetés-hajtogatás alatt lemegy a mosás, amíg szárad a ragasztás, el lehet pakolni, szóval azért belefér az időbe. Jó na, nekem nagyjából négy órámba telt összesen, de közben teregettem is :P
Még egy plusz könnyítésként pedig lentebb megtaláljátok az én tervemet, már ami a színezést-számozást illeti. Ezt nem kell feltétlenül követni, a "gömböket" is lehet variálni, meg a számozás sorrendjét is - mi már csak így szeretjük, hogy összevissza legyenek, és lehessen kicsit elmerülni a varázslatban, amíg keresgélünk :)

Áldott adventet mindenkinek!





2 megjegyzés:

  1. Nagyon cucc lett! Mi van benne?
    Kínomban én is kreatívkodtam: http://kepfeltoltes.hu/view/131201/Photo0485_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    na meg a minimalista adventi...izé, mert koszorúnak nem nevezném:
    http://kepfeltoltes.hu/view/131201/Photo0486_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát egyelőre csak szép zöld papírra írott idézetek, de hamarosan szerzek bele valami apró édességet is :)
      Nagyon jó lett a naptár, szeretem az ilyen kis egyszerű megoldásokat :) A koszorúval pedig még ilyen minimalistán is előttem jársz, mert végül nem kerültünk oda, hogy zöldet szedjünk... Jövő hétig meglesz az is :P

      Törlés