2014. július 6., vasárnap

A melegre való tekintettel

Végre sikerült megoldani a technikai problémákat, és feltölteni a gépen maradt képeket, úgyhogy lassan visszarázódhatunk a normális kerékvágásba. Legalábbis egy kis időre :)




Szerencsére mostanában csak szép napsütéses idő van, de nem állt be a kánikula. Valahogy nem bánnám, ha az egész nyár ilyen lenne: ne legyen 26-28 foknál több, de süssön szépen a napocska :)
Viszont volt egy olyan hét, amikor igazán bemelegedett a nyár. Na, akkor készült ez a fincsiség.

Görögdinnye-krémleves

Hozzávalók: kb 2 kilónyi görögdinnye, 1 púpozott ek kukoricakeményítő, 2 dl főzőtejszín + vanília/csokifagyi és menta :)


A dinnyét kimagozom és felkockázom, majd botmixerrel pürésítem. Lábosba teszem, és felforralom. Amikor forr, hozzákeverem a keményítőt, majd a tejszínt, és hagyom rottyanni még egyet. Végül hagyom lehűlni, és legalább két órát hűtőbe teszem.
Ha eléggé kihűlt, tányérba kanalazom és a közepébe egy-két gombóc fagyit teszek. Igazából friss mentalevelet tettem volna rá, de mivel az nem volt itthon, így szárított mentával szórtam meg.


Maga az aktív munka nagyjából egy órányi vele, de rá kell számolni kábé 3-4 órát a tökéletes hőmérséklet eléréséhez :)


4 megjegyzés:

  1. Mégiscsak írd oda szerintem, hogy görögdinnye, mert igaz, hogy látszik, és igaz, hogy a dinnye alapból görögöt jelent, de azért sose lehet tudni, hátha valaki megkérdi, hogy van piros színű sárgadinnye? :P
    Amúgy meg ajánlom nagy szeretettel az orosz céklalevest meleg napokra, isteni finom, és a mit én ettem, hál' Istennek savanyú sem volt (csak savanykás, mint pl. a meggyleves, de édeskés is, mert a cékla édes).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, javítva :D Hát igen, nekem még az alapabbnál is alapabb, hogy a görög A dinnye. Bár lassan a sárgát is megkedvelem... legalábbis némely alapanyagok szerencsés együttállása esetén. Hmm, erről most eszembe jutott egy sárgadinnyés recept :P
      A céklaleves érdekel, van recepted is, vagy bízzam magam Gúgli barátunkra?

      Törlés
    2. Jájájáj, hát ez nem jelzi, hogy válaszoltál (jórégen). Amúgy nincsen receptem, de idesanyánknak lehet, hogy van. Az biztos, hogy tejszínes, de nem emlékszem, hogy milyen volt, csak, hogy finom :)

      Törlés
    3. Hát igen, itt vissza köll jönni ügyesen s megnézni, hogy kapott-e választ az ember :) Ha rajtam múlik, kaptok, úgyhogy tessék csak vissza-visszatérni :D

      Törlés