2014. július 17., csütörtök

Váza és virág

Nem is olyan rég gondolkodtam el rajta, hogy mennyire gyorsan eltelt egy év. Nem változott túl sok minden, és mégis minden változott. Jó év volt ez :)




 És hogy miért most ez a visszatekintés? Hihetetlen, de már több, mint egy éve Tamáskodom :) És nem tudom, ki és mikor lopta el ezt az évet, de nagyon gyorsan elszaladt. De jó volt, szép, és boldog, és azon vagyunk, hogy ezt sok év múlva is elmondhassuk :)
 Ezt a vázát az évfordulónkra kaptuk Éd'sanyámtól, és bár nem saját termés, de annyira szép meg jó meg egyszerű, hogy gondoltam, megmutatom Nektek is :)


Szükséges hozzá:
- egy tetszőleges formájú 2 literes flakon
- vastagabb spárga (jelen esetben natúr és narancs színű)
- karton poháralátét, lehetőleg kerek
- ragasztó (pillanatragasztó, vagy ragasztópisztoly, vagy egy erősebb ragasztóstift)
- olló vagy kés a flakon elvágásához


A kiválasztott flakon tetejét levágjuk - azt, hogy pontosan hol éri meg elvágni nagyban meghatározza a flakon formája is -, szükség esetén egy kicsit lereszeljük a vágás vonalát. Ezután ragasztóval a flakon aljára rögzítjük a poháralátétet. Ha megszáradt, el lehet kezdeni a betekerést. A natúr spárgát szakaszonként megragasztózva jó szorosan körbetekejük a flakont. Ha kész, lehet díszíteni más színű spárgával, tetszés szerint csak a peremeken, vagy valami egyéb formát is kialakítva - a mi vázánkra egy napocska került. ezután már csak meg kell száradnia a ragasztónak, és máris használható - például arra, hogy az ember lánya elhelyezze benne a házassági évfordulójára kapott virágokat :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése