2012. november 30., péntek

Kalendárium

Még mindig dekoráció, de most már azért kezdek visszatérni az alapokhoz - ebben a bejegyzésben már lesz recept is :)

Adventkalendárium csokis keksszel

Hozzávalók - egy nagy adag (kb 50 db) kekszhez: 500 g liszt, 2 tojás, 250 g sütőmargarin vagy vaj, 70 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 70 g kakaó (instant; ha étkezési kakaót használtok, akkor több cukor kell), kb 70 g reszelt vagy aprított étcsoki, citromhéj-reszelék
- a kalendáriumhoz: kreativitás és szeretet :)



A tojásokat kicsit felverem, a vajat megolvasztom. A tojásokhoz adom a por- és a vaníliás cukrot, robotkeverővel összekeverem, majd hozzáadom a vajat és végül a kakaót. Habosra keverem. Utána apránként a masszához adom a lisztet és a csokiforgácsot, fakanállal alaposan összedolgozom, végül kézzel egy kicsit átgyúrom. A kész masszából golyócskákat formázok, a tenyeremen ellapítom és megszórom egy kis citromhéj-reszelékkel. Sütőpapíros tepsibe téve előmelegített sütőben gyorsan kisütöm (nálam 13 perc alatt sültek meg; tűpróbával lehet ellenőrizni, de 15 percnél több szerintem nem kell neki).
Finom, illatos, roppanós - jó étvágyat hozzá :)

Elkészítési idő: 15 perc + sütés



És íme a kalendárium - én kartonpapírból vágtam hozzá koszorút, beborítottam pattogatott kukorica-füzérrel, átbújtattam a kartonon 24 különböző hosszúságú szalagot, vágtam 24 címkét, ráfestettem a számokat, cetlistől fóliába csomagoltam a kekszeket és felbogoztam a koszorúra. Végül az egész koszorú fellógatódott a csillárra; most már csak naponta le kell vágni egy kekszecskét és lehet várni az ünnepet :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz lett :) Én csak azért nem csinálok ilyent, mert félek, hogy egy hét alatt elfogyna :P

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, a Zember is szemez vele elég gyakran... ezért készült pluszba is, hogy ne legyen akkora a kísértés :P De jó dolog a lelkesedés: tegnap délután vigyorogva kérdezte, hogy akkor este megeheti az elsőt? :)

    VálaszTörlés