2014. május 6., kedd

Eccerű és naccerű 2.0

Hiszitek vagy sem, alkalmanként nagyon is vágyunk az egyszerű kajákra. Mondanám, hogy házias ízek, de én nem emlékszem rá, hogy ilyesmit ettünk volna, Férjék pedig nem ették ebben a verzióban. Mondjuk könnyen lehet, hogy ebben a verzióban még senki sem ette...


Volt egy olyan ételfajta, amit már vagy ezer éve szerettem volna elkészíteni. Mint kiderült, nem úgy, ahogy hivatalosan kellene, mert nekem valamiért másként élt a fejemben - tényleg nem tudom, hogy miért hittem, hogy ez az originál verzió... Na de mindegy, most így készült, mi szerettük, szeressétek ti is :)

Rizses hús

Hozzávalók: 300 g rizs, 250 g darált hús, tejföl, pirospaprika, bors, , ketchup, curry

Az elkészítése ennek is olyannyira egyszerű, mint ama mondásbeli pofon. A rizst egy kis currys, sós vízben megfőzöm. A darált húst egy kis olajon megpirítom, majd fűszerezem, hozzákeverek egy kis tejfölt meg egy kis ketchupot. A kész rizst is a húshoz keverem, ha kell, még fűszerezem vagy adok hozzá egy kis tejfölt, és hagyom egyet rottyanni.


Nagyjából 20 perc alatt készen van, úgyhogy mire a mondásbeli pofon pírja elillan, már lehet is enni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése