2014. május 10., szombat

Rohanósan

Az igazság az, hogy ez a hét egy kissé zsúfoltra sikeredett. Igazából, ha jobban belegondolok, az egész május meglehetősen zsúfolt (az egyéves házassági évfordulónkon pölö épp csomagolni fogok, mert másnap utazom Dunaszerdahelyre), és attól tartok, ez a következő hónapokban sem fog változni. Bár, végül is, nekem sírt a szám, hogy nem történik semmi :)



Mivel elég rohanósan vagyunk, nem is jártatom sokat a számat - majd jövő héten bepótolom :) Addig élvezzétek a hétvégét meg ezt a nagyonfincsi kajácskát :)

Májas palacsintatekercsek csőben sütve

Hozzávalók: 250 g csirkemáj, 12-14 palacsinta, 100 g sajt, 1 fej fokhagyma, 4-5 ek tejföl, 2 ek olaj, 2 ek liszt, só, bors, kardamom, édes pirospaprika, rozmaring

Megkeverem a palacsintatésztát - adok hozzá egy teáskanálnyi rozmaringőrleményt is - és kisütöm a palacsintákat. A fokhagymákat megpucolom (-tatom Férjjel :) ), felaprítom, ugyanígy a májat is apróra vágom. Kevés olajon (én egy kis fokhagymás olajat használtam a tavaly eltett fokhagymák alól) megsütöm. A megsült fokhagymás májat fűszerezem (én most borsot, sót, pirospaprikát és egy kis szerecsendiót, kardamomot és rozmaringot adtam hozzá) és szükség szerint egy kis tejfölt keverek hozzá, botmixerrel pürésítem. A májkrémmel megkenem a palacsintákat, egyenként feltekerem őket és kiolajozott tálba teszem. A 2 ek olajból, lisztből és pár kanál tejfölből hamis besamelt készítek, ezt a palacsinták tetejére öntöm, majd az egészet bőven megszórom reszelt sajttal. Mehet a sütőbe, ahol nagyjából fél órát sütöm.


Elkészítési idő: palacsintasütéssel-mindennel együtt másfél óra.


**Bár nagyon fogok örülni a hozzászólásoknak és egyéb tetszésnyilvánításoknak, reagálni csak hétfőn fogok, ez ugyanis egy időzített poszt: én mindeközben Lendván tanulom a társadalomfejlesztés rejtelmeit :)**

3 megjegyzés:

  1. Ez is kitűnő kicsi lányom, rohanósan is!
    Örömmel látom, hogy konyhatündéri ötleteid kifogyhatatlanok - azok is lesznek. Ezt már akkor gyanítottam, mikor egész zsenge korodban, az előszobaajtón belépve máris kitaláltad, hogy milyen leves van...

    VálaszTörlés
  2. Ez már megint az Apja címe, mindegy, az ő véleménye is ugyanez.

    VálaszTörlés
  3. :)) Köszönöm :) És mi lesz még itt, ha nem egy zsebkendőnyi konyhában fogok tündérkedni ;)

    VálaszTörlés