Mogyorós-brokkolis pulykamell fűszeres kuszkusszal
Hozzávalók: 300 g pulykamell-filé, 70 g kuszkusz (nagyobb része maradék), kb 4 púpos kanálnyi brokkolikrém-maradék, kb 20-30 g sós mogyoró, 2 tk medvehagyma-szósz, só, színes bors, oregano, tejföl
A filét vízszintesen kettévágtam, a két szeletet fólia között kipotyoltam, majd az egyik felüket gyengén megszórtam frissen őrölt sóval és borssal. A mogyorót a brokkolikrémhez kevertem (ha valaki frissen készítené el, nálam így készült), majd botmixerrel alaposan összetörtem. Végül tettem hozzá még két kanál medvehagyma-krémet, és azzal is alaposan elkevertem. Az asztallapra alufóliát fektettem, ezt alaposan megszórtam sóval, borssal és oregano-val, majd erre fektettem az első hússzeletet. Megtöltöttem a brokkolis krémmel, majd a fülia segítségével feltekertem, és alaposan be is bugyoláltam az alufóliába. Ugyanígy jártam el a másik filével is. A becsomagolt húsokat aztán tepsibe tettem, és előmelegített sütőben 20 percig sütöttem. Utána kivettem, kibontottam, és olajjal kikent sütőpapíron még további 10 percet sütöttem.
A kuszkusz nagyobbik része szilveszteri maradék volt, ehhez még szórtam egy kevés frisset, felöntöttem forró vízzel és kb öt perc alatt készre főztem. A végén kevertem hozzá két nagy kanál tejfölt, de ez el is hagyható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése