Karácsony előtt vagy két héttel disznóvágás volt Anyóséknál, amire Férj is hazarándult segédkezni. És mint az csak természetes ilyenkor, óriás adag kóstolóval jött haza. Minden nagyon finom volt, a véres, a májas, a tepertő, meg a többi, de egy pár nap után kezdtek egy kissé unalmasak lenni ugyanabban a formában. Így hát gondoltam, csavarok rajta egyet - és az az igazság, hogy meglepően jól sikerült.
Véressel töltött gombafejek kolbászcsipsszel, fűszeres krumplipürével
A vérest kibontom a bőréből, és egy pár csepp olívaolajon felteszem pirulni. A gombafejeket megpucolom, majd megtöltöm a véressel, végül megszórom reszelt füstöltsajttal és kb 20 percre a sütőbe tolom. A krumplikat megpucolom, felkockázom, és felteszem főni. Ha megfőtt, leszűröm, hozzáadom a vajat, a szerecsendiót és a kardamomot, és finomra sózom. A kolbászt a lehető legapróbb darabkákra vágom, és száraz serpenyőben megpirítom.
Elkészítési idő: 45 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése