2016. január 23., szombat

Megújulás

Mostanában, mint az év (kvázi) elején általában, minden a megújulásról, az újrakezdésről szól. Jó, nem annyira, mint húsvétkor, de azért... értitek :) Na, mi a piacképesség jegyében már a tavaly elkezdtük a megújulást :DKarácsony előtt vagy két héttel disznóvágás volt Anyóséknál, amire Férj is hazarándult segédkezni. És mint az csak természetes ilyenkor, óriás adag kóstolóval jött haza. Minden nagyon finom volt, a véres, a májas, a tepertő, meg a többi, de egy pár nap után kezdtek egy kissé unalmasak lenni ugyanabban a formában. Így hát gondoltam, csavarok rajta egyet - és az az igazság, hogy meglepően jól sikerült.

Véressel töltött gombafejek kolbászcsipsszel, fűszeres krumplipürével

 Hozzávalók: 350 g véres, 1/2 kg gomba, 100 g füstölt sajt, 200 g friss kolbász, 5-6 szem krumpli, 50 g vaj, fűszeres olaj, , bors, szerecsendió, kardamom


A vérest kibontom a bőréből, és egy pár csepp olívaolajon felteszem pirulni. A gombafejeket megpucolom, majd megtöltöm a véressel, végül megszórom reszelt füstöltsajttal és kb 20 percre a sütőbe tolom. A krumplikat megpucolom, felkockázom, és felteszem főni. Ha megfőtt, leszűröm, hozzáadom a vajat, a szerecsendiót és a kardamomot, és finomra sózom. A kolbászt a lehető legapróbb darabkákra vágom, és száraz serpenyőben megpirítom.


Elkészítési idő: 45 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése