2015. november 7., szombat

Őszi ízek

Van, amikor minden összejön - és most kivételesen nem arra gondolok, hogy mennyi probléma képes begyűlni egyetlen napra :) 




Hanem arról, amikor kinyitom a hűtőajtót, és a káoszból, ami bent fogad, hirtelen kiviláglik egy jó kaja ötlete. Mint például ez.

Puliszkás marhasteak szőlős húsmártással

Hozzávalók: 1/2 kg marhacomb, 150 g kukoricaliszt, 3-4 szép gerezd piros szőlő, reszelt sajt, olívaolaj, , bors, pirospaprika, fokhagymapor



A húst félujjnyi szeletekre vágom, majd a szeletekből szép kis köröket metszek, ezeket megkenem olívaolajjal és fűszerezve félrerakom. A maradék húst felaprítom, kevés olajon körbepirítom, majd egy kis vízzel felöntve párolódni hagyom.
A kukoricalisztből forró vízben puliszkát főzök, majd a kész puliszkát tálra simítom, és hűlni hagyom.
A szőlőt megmosom, a szebb szemeket félreteszem, a többit lemixelem, majd leszűröm (kéne már nekem egy sűrű szita, amin át tudnám passzírozni az ilyesmi kajákat, mert másképp kicsit magos marad...). A levet és az átszűrt pürét a húshoz adom, megvárom, amíg felforr, aztán az egészet pürésítem, hozzáadom az ép szemeket, és újraforralom.
A húskorongokat forró grillsütőn kisütöm. Közben a langyosra hűlt puliszkából akkora korongokat vágok, amik épp befedik a megsült húsokat. Sütőpapíros tepsit készítek elő, megkenem egy kevés olívaolajjal, majd felépítem a tornyokat: egy puliszka-korong, rá egy kis reszelt sajt, majd egy hússzelet, megint egy kicsi sajt, még egy puliszka, és természetesen a tetejére is egy kevés sajt. A kész tornyocskákat 15-20 perc alatt átpirítom a lerben.


Elkészítési idő: 1,5 óra

UPDATE: kattints ide, és hallgasd is meg :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése