2015. november 14., szombat

Zenés vacsora

Bármennyire is szeretek elszöszmötölni a konyhában, előfordul azért, hogy se kedvem, se időm, se energiám nincs a főzőcskéhez. De a Zember edzésről jön, meg én se ettem egész nap semmi normális ételt, úgyhogy mégiscsak kellene valami tartalmas és finom dolog legalább vacsorára. Na, ilyenkor jönnek jól ezek az ötletek.



Bár igaz, hogy ezt a kaját is vagy egy hónapja ettük, de most sem jönne rosszul, lévén, hogy már megint program lesz-van-volt a hétvégén: most éppen szép dalokat keresgéltünk, sőt találtunk, sőt, díjazzuk is őket (és igen, nehéz olyan doméniumot találni, amihez nincs valami közöm...). Úgyhogy idő most sincs, de legalább ma jót ettünk, mert rendeltük az ebédet :D
Na de könnyű vacsorához gyors recept is jár, úgyhogy csapjunk is bele!

Tökpürés borjúragu montenegrói krumplival

Hozzávalók: 400 g borjúcomb, 1 közepes főzőtök, 4-5 szem krumpli, 1 nagyobb fej fehér hagyma, 1 dl vörös folyóbor (száraz vagy félszáraz), , bors, tárkony, 1 ek zsír, krumplibunda (szezámmag, kukoricadara, só, rozmaringőrlemény, pirospaprika), olívaolaj


A tököt megpucolom, felkockázom, ugyanígy a húst és a hagymát is. Az egész hóbelevancot római tálba öntöm (amit előtte legalább egy órát áztattam, ugye), hozzákeverek egy kanál zsírt, sózom, borsozom és megszórom tárkonnyal, majd felöntöm a borral és kb 45 percre a sütőbe tolom. Közben előkészítem a krumplit így, és azt is a sütőbe teszem. A római tálat kiveszem, nagyjából kiszedem belőle a tököt és pürésítem, a húst pedig egy kevés vízzel felöntve még visszateszem 10-15 percre.



Elkészítési idő: bő egy óra, de az aktív munka kb 15 perc :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése