Almás palacsinta csokiöntettel és szőlővel
Hozzávalók
Tojás, tej, liszt, víz, só, cukor a palacsinta-alaphoz
Alma az alaphoz és a szószhoz (kb. 7-8 közepes alma egy háromszemélyes adaghoz)
Méz, tej, fahéj, szerecsendió-reszelék, cukor a szószhoz
Csoki és tej az öntethez
Szőlő vagy más gyümölcs a díszítéshez
Elkészítés
Az almákat megmosom és lereszelem. A tojásból, tejből, lisztből, vízből normál palacsintatésztát keverem, sóval és kis cukorral ízesítem és keverek bele egy kicsit a lereszelt almából. A keveréket alufóliával lefedve a hűtőben állni hagyom, amíg elkészülök a szósszal.
A mézet felforralom egy kis tejjel, fűszerezem fahéjjal és egy csipetnyi szerecsendióval, majd a fortyogó masszához keverem a lereszelt almát. Ha a massza túl sűrű lenne, kis tejjel felengedhető, hogy könnyen kenhető szószt kapjunk, ha pedig megkóstolva nem elég édes, kis cukorral korrigálhatjuk. Az elkészült szószt kis lángon, meg-megkevergetve forrni hagyom, miközben elkezdem sütni a palacsintákat – fontos, hogy a szósz állandóan forrásban legyen, mert ha nem, a méz nagyon hamar megkeményedik. A kész palacsintákat megtöltöm a szósszal és feltekerem. A szószos edényben csokoládét olvasztok – a legjobb választás az étcsokoládé –, kis tejjel önthetőre keverem. A tányérra tett palacsintákat nyakon öntöm a csokival, megszórom a megmosott és kiválogatott szőlőszemekkel és azon forrón tálalom.
Megjegyzés: édes vörös vagy félédes fehérbor megy hozzá.
Elkészítési idő: egy bő óra
Elkészítési idő: egy bő óra
Eccerű és naccerű
VálaszTörlésNektek is kívánok ilyen vacsorákat