2011. november 13., vasárnap

Májjal és sajttal töltött csirkemell szezámos panírban

Tudom, hogy kissé későn ajánlok vasárnapi vacsorát, de legalább jövő hétre nem kell törjétek a fejeteket :) Ez egy régebbi recept, mi ma este mást eszünk - mézes-narancsos csirkét, hehe -, de mivel arról még nincs képem, nem tudlak megörvendeztetni vele. De ígérem, később felteszem - ha más nem, jövő vasárnapi ajánlatnak.
A sütőrácson...



Májjal és sajttal töltött csirkemell szezámos panírban



Hozzávalók:
            Fejenként két kicsontozott csirkemell (bőrrel vagy bőr nélkül, ki ahogy szereti), máj (vagy ha nincs, májkrém), sajt (bármilyen nem túl karakteres ízű sajt jó), fűszerek, liszt, magyaros, 1 tojás, mustár, tejföl, prézli, szezámmag, olaj
Elkészítés:
            A melleket megmosom, lecsöpögtetem és befűszerezem, majd kicsit állni hagyom. Ez alatt az idő alatt előkészítem a panírt: a lisztet összekeverem egy nagyon kicsi magyarossal; felverem a tojást, megkeverem egy kis fűszerrel, mustárral és tejföllel; a szezámmagot összekeverem a prézlivel (több legyen a szezámmag, mint a prézli). A májat megpirítom, majd felaprózom ujjbegynyi darabokra, ugyanígy felvágom a sajtot is. A melleket széthajtogatom, beleteszek egy máj- és egy sajtdarabot úgy, hogy még könnyen össze tudjam hajtani rajta a húst és lehetőleg ne lógjon ki sehol. Ezután a szokásos módon panírozom őket, majd forró olajban (ha van, olivaolajban) készre sütöm.
Megjegyzés: én ropogósra sült szalmakrumplival és pikánsan fűszerezett, sok tejföllel elkevert majonézzel tálaltam. 

Elkészítési idő: 1 óra 

... és tálalva. Jól néz ki, nem? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése