A sütőrácson... |
Májjal és sajttal töltött csirkemell szezámos panírban
Hozzávalók:
Fejenként két kicsontozott csirkemell (bőrrel vagy bőr nélkül, ki ahogy szereti), máj (vagy ha nincs, májkrém), sajt (bármilyen nem túl karakteres ízű sajt jó), fűszerek, liszt, magyaros, 1 tojás, mustár, tejföl, prézli, szezámmag, olaj
Elkészítés:
A melleket megmosom, lecsöpögtetem és befűszerezem, majd kicsit állni hagyom. Ez alatt az idő alatt előkészítem a panírt: a lisztet összekeverem egy nagyon kicsi magyarossal; felverem a tojást, megkeverem egy kis fűszerrel, mustárral és tejföllel; a szezámmagot összekeverem a prézlivel (több legyen a szezámmag, mint a prézli). A májat megpirítom, majd felaprózom ujjbegynyi darabokra, ugyanígy felvágom a sajtot is. A melleket széthajtogatom, beleteszek egy máj- és egy sajtdarabot úgy, hogy még könnyen össze tudjam hajtani rajta a húst és lehetőleg ne lógjon ki sehol. Ezután a szokásos módon panírozom őket, majd forró olajban (ha van, olivaolajban) készre sütöm.
Megjegyzés: én ropogósra sült szalmakrumplival és pikánsan fűszerezett, sok tejföllel elkevert majonézzel tálaltam.
Elkészítési idő: 1 óra
Elkészítési idő: 1 óra
... és tálalva. Jól néz ki, nem? :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése