2011. november 19., szombat

Pizza kenyérmorzsából, gazdagon

Mivel ezen a héten nem sok időm volt főzőcskézni, új recepttel nem szolgálhatok, de előkerestem egy szombat estére épp megfelelő receptet. Vendégfogadáshoz vagy egy könnyebb vacsorához pont megfelelő :) Nekem úgy jött össze, hogy egyszerre két kenyeret kaptunk és nem volt mit kezdjünk annyi kenyérrel, így ki kellett találnom hozzá valamit - de akkor is jól fog, ha kevés a lisztünk vagy nincs élesztőnk. 
Az elkészítési idő hosszúságától nem kell megijedni, abban a két órában a sülés is benne van - igazából ez az egyik legkönnyebb recept, amit felpakolok ide :)


Pizza kenyérmorzsából, gazdagon

Hozzávalók:
            Sok fölösleges kenyér, 2 tojás, tej, liszt, só, vaj; az alaphoz paradicsompaszta, tejföl, Édes Anna, egy kis burduf- vagy juhtúró, oregano; rá: szalámi, paprika, paradicsom, sajt és bármi, ami még illik hozzá és van otthon.
Elkészítés:
            A kenyeret apró morzsákká darabolom, majd a tejjel, tojással, vajjal összekeverem, sózom és annyi lisztet adok hozzá, amivel könnyen gyúrható, rugalmas tésztává válik. Ha elkészült, picit belisztezem és alufóliával letakarva a hűtőbe teszem.
Az alaphoz felaprózom a burduftúrót és annyi tejföllel eresztem fel, amennyivel minél kevésbé csomós krémet kapok. Ehhez adom hozzá a paradicsompasztát, az oreganot és az Édes Annát, úgy, hogy annyi pasztát kapjak, amennyivel szépen be tudom teríteni a pizzát/pizzákat. Ezután előveszem a tésztát és nagyjából egy-másfél centis kerek lappá vagy lapokká nyújtom, a szélüket kicsit felkunkorítom. A lapokat sütőpapírral takart sütőlapra teszem, vékonyan megkenem a paradicsompasztás alappal, megpakolom a felaprózott szalámival-sajttal-miegymással (én még egyszer meg szoktam szórni oreganoval is) és előmelegített sütőbe tolva nagyjából háromnegyed órát sütöm. Akkor van készen, ha a tészta széle szép aranyosra pirult, a sajt megolvadt és a szalámidarabkák is szépen megsültek.

Elkészítési idő: 2 óra




2 megjegyzés:

  1. Kedves konyhatündér!

    Sajnos nincs itt lájk-gomb, hogy minden elolvasott recept után jelezhessem lelkes jelenlétemet:D:D:D
    Ezért szeretném legalább így/itt elmondani, hogy egy élmény ezeket a bejegyzéseket olvasni.
    Csak így tovább!!!
    És természetesen, jó étvágyat!!!!
    mucur

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, igen jól esett :) Ilyen lelkes olvasókért még lájk-gombot is képes leszek betenni :D Remélem, a továbbiakban is szívesen követed az oldalamat és sok finomság kerül majd ki a kezed alól - egy kicsit az én segítségemmel is :)

    VálaszTörlés